Bigi Boi wint MMA partij in Japan

Jairzinhio “Bigi Boy” Rozenstruik is zaterdag erin geslaagd om in Japan zijn MMA partij tegen de totdan ongeslagen Andrey Kova-lev uit Oekraïne te winnen.

Rozenstruik is er helemaal blij om, vooral vanwege het feit dat Kovalev zijn eerdere negen partijen in een overwinning wist om te zetten en het dus aan de Surinamer de Europeaan diens eerste nederlaaag te bezorgen.

Volgens Bigi Boi, die nu onder een driejarig contract staat bij Rizin For Me MMA, was hij 6 weken in voorbereiding naar de partij van zaterdag. Hij moest zich enorm inzetten om de nodige punten in de wacht te slepen. De directe reden was dat hij in het begin van de partij een gele kaart kreeg, wat betekende dat later 20% van de totale score afgetrokken zou worden. Rozenstruik ging inde fout toen hij Kovalev op zijn gezicht kreeg, maar niet wist dat dit bij de MMA partijen verboden was.

Uiteindelijk moest hij hard knokken om de punten te verzamelen.

Rozenstruik keert morgen terug naar Suriname. Zijn eerstvolgende partij is dan op 9 juni in Duitsland, waarna op 29 juli een gevecht volgt in Tokio.

door Ivan Summerville