Niaaz Salarbaks wint sneldam Randjiet Boys op Dakabura

Niaaz Salarbaks is op 1 mei jongstleden winnaar geworden van het sneldamtoernooi dat de damvereniging van Randjiet Boys op Dakabura (Powakka) heeft ge-organiseerd. De damvereniging, die staat onder leiding van Dewsharan Sital, maakte het uitstapje in het teken van teambuilding en de prestaties van clubgenoten tijdens de laatstgehouden landskampioenschappen, waarbij Arief Salarbaks op de derde plaats eindigde, Niaaz Salarbaks 5e, John Schmeltz 8ste, Glenn Dumfries 10e en Waldi Anches 12e. Dit was een bijzondere prestatie van Randjiet Boys, namelijk vijf 5 dammer van de club in de finale bestaande uit 12 dammers.

Een activiteit van een dam-vereniging is uiteraard niet compleet zonder damwedstrijden. Er werd een sneldamtoernooi afgedraaid waarvan Niaaz Salarbaks kampioen werd.

Vermeldenswaard is dat vier bewoners van Powak-ka hebben meegedaan aan dit toernooi, namelijk Lu-cienne (Loes) Sabajo en zonen Serginio, Romano en Avian. Sabajo vond het een leerrijk moment en toonde zich geïnspireerd een damvereniging te starten. Volgens haar is er voldoende animo onder de dorpsbewoners voor de damsport. Voorzitter Sital zegde meteen zijn medewerking toe bij de verdere ontwikkeling van de damsport op Powakka.

Randjiet Boys heeft voor dit jaar een nieuw concept bedacht om de sterkste dammer van zijn vereniging uit te roepen. Er wordt namelijk een Round Robin toernooi afgedraaid, gevolgd door een toernooi volgens het Zwitserssysteem en een aantal sneldamtoernooien. Elk toernooi heeft een bepaald gewicht bij de vaststelling van de eindrangschikking. ‘Het belooft bijzonder spannend te worden’, aldus de damclub.

Arief Salarbaks zal dit jaar meedoen aan de Pan-Amerikaanse damkampioenschappen. Randjiet Boys spreekt de hoop uit dat hij en andere dammers die aan dit toernooi zullen meedoen ons land positief op de kaart zullen plaatsen.