Coach Yellow Birds : “We hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven”

‘We hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven.’. Yellow Birds-coach Marciano Zalman is duidelijk in zijn antwoord na de verloren game 1 van de best-of-five finaleserie in de heren hoofdklasse basketbal-play-offs tegen SCVU.

SCVU won de partij met 71-69 en nam zodoende een 1-0 voorsprong in de serie. Het team dat het eerst drie wedstrijden wint, mag zich de kampioen voor 2018 noemen.

Yellow Birds gaf een voorsprong uit handen. De ploeg leidde bij het ingaan van de rust met 42-37, maar verloor uiteindelijk toch.

Volgens Zalman, die in de twee wedstrijden van de algemene ronde beide duels tegen SCVU verloor, heeft zijn team gisteren op basis van kleine fouten verloren.

‘We hebben 15 vrije worpen en vier close baskets gemist. Als je dan de wed-

strijd met 2 punten verschil verliest, zegt het al veel dat het verlies aan je zelf te wijten is.’

Hij geeft aan dat Yellow Birds in game 2, zondag aanstaande, hetzelfde spelsysteem zal proberen te hanteren en de sterke punten van de tegenstander zal analyseren. Zalman:  “We moeten herstellen waar het mis is gegaan om zondag als winnende uit de bus te komen.”

SCVU-coach Lesly Danradj: ‘Yellow Birds heeft hun game gespeeld, maar SCVU heeft karakter getoond. Dat hebben we ook in de reguliere competitie gedaan. De ervaring heeft ons wel flink geholpen. We zullen de fouten bespreken om ons voorbereiden op  game 2.’

Earvin de Randamie leidde SCVU met 17 punten. Ook Dancell Leter van Yellow Birds had 17 punten.