Lijk visser ontdekt te Wia Wiabank

Vliegmaatschappij Gum Air heeft een lijk gespot in de omgeving van de Wia Wiabank. De vliegmaatschappij heeft op eigen initiatief een zoektocht ingezet naar de vermiste vissers. De piloten Scott en Wayne Gummels zijn teruggevlogen om de coördinaten door te geven. De zoektocht is door de vliegmaatschappij ondernomen om de families van de vermiste vissers te helpen. Nu er een indicatie is waar de vermiste vissers zich kunnen bevinden, hoopt men de andere vijftien vissers ook te vinden. Scott Gummels zegt desgevraagd dat het lijk binnen 25 minuten na vertrek is ontdekt.

Intussen is het NCCR en het Visserscollectief op de hoogte gesteld door de vliegmaatschappij. Gummels geeft aan dat de vermissing van de zestien vissers een zware impact heeft gehad op Gum Air en dat daarom besloten is om zelf een zoekactie te starten. Er is wederom een helikopter vertrokken van Gum Air om de zoekactie te continueren. Gummels zegt dat er nooit een beroep is gedaan op de vliegmaatschappij voor assistentie.

-door Johannes Damodar Patak-