ONSMAKELIJK PROGRAMMA

De afgelopen dagen ging er een filmpje rond op social media over ene meneer Macu. Dat de man zijn lusten wilde botvieren op social media moet hij zelf weten, maar dat de mensen zoveel ruchtbaarheid hebben besteed aan dit ordinaire gedoe en op de koop toe via de staatsradio in het programma Time for lovers, is helemaal het einde en erg onsmakelijk. Men heeft geen moment rekening gehouden met de jeugd, die ook kennis kon nemen van dit gedoe.

Te bedenken dat de programmamaker iemand is die veel te zeggen heeft in de leiding van de SRS, en op de koop toe in het bezit is van een onderscheiding en niet eens weet, hoe men zich eigenlijk zou moeten gedragen met zo’n onderscheiding. Is dit misschien de reden dat de belastingbetaler dit station in stand moet houden? Zou het niet beter zijn i.p.v. deze “mamio voor lovers”, zoals dit programma door een mevrouw werd betiteld, zich bezig te houden met educatieve programma’s voor de jeugd? Dit wat zich heeft afgespeeld via de SRS, laat zien hoe diep wij hier in het land gezonken zijn wanneer het gaat om normen en waarden. Straks zullen ze ons weer opzadelen met de voor hen bekende kreet: “Neks no fout”, u kent het toch wel ? De vorige minister van OW&T die over het radiogebeuren ging, haalde het programma ‘Zeven Even’ uit de lucht, omdat op een zeer sportieve manier kritiek werd geleverd op het beleid van de regering. We hebben nu routinematig weer een nieuwe minister op dit ministerie en kijken uit wat zijn beleid zal zijn ten aanzien van de SRS, ter voorkoming van meer onsmakelijk gedrag. We benne benieuwd. In ieder geval is het cijfer voor dit programma een dikke 1 (Uno).

 

-Een burger-