Naschoolse Opvang komt terug in 2019: ‘Opnieuw verrijking politieke vrienden’

Hoewel NPS-parlementariër Patricia Etnel achter de Naschoolse Opvang staat, meent ze dat dit project niet effectief kan worden uitgevoerd onder een NDP-regering. “Elke kans om dit programma opnieuw uit te voeren, zal gebruikt worden om politieke vrienden rijk te maken”, zegt zij. Tijdens de kadervergadering afgelopen donderdagavond in Ocer, het partijcentrum van de NDP, liet president Desiré Bouterse, weten dat het naschoolse programma volgend jaar weer ingevoerd wordt.
Bouterse deelde mee dat de justitiële autoriteiten zullen worden ingeschakeld om de misstanden van het eerder gehouden project Naschoolse Opvang, te onderzoeken.
De instelling van de commissie anticorruptie, is volgens Etnel een sterk wapen om de corruptie en fraude die zich bij de Naschoolse Opvang hebben voorgedaan, tegen te gaan of te bestrijden. Etnel is van mening dat de instelling van de commissie genoeg wapens biedt. “De president hoeft geen enkele justitiële autoriteit in te schakelen. Laat hij de Anticorruptiewet, die een papierentijger is, in werking stellen”, zegt Etnel tegenover De West.
Zij haalt aan dat de president in 2014 persoonlijk heeft gezegd, dat de Naschoolse Opvang een ‘njang patu’ is geweest. “De Clad-rapporten liggen daar maar tot nu toe is er niemand aangehouden. Zelfs het gestolen geld is niet teruggevorderd. Erger nog, er wordt niet eens gesproken over de Naschoolse Opvang”, geeft Etnel aan. Zij is van mening dat in plaats van ruimte te creëren, zodat NDP’ers rijk kunnen worden, de president beter investeerders kan aantrekken die werkgelegenheid zullen creëren.
De president gaf aan dat de Naschoolse Opvang een geweldige uitvinding van de regering was die helaas is opengebarsten. Hij liet de aanwezigen op de vergadering weten, dat de First Lady, ondersteund door onderwijsminister Lilian Ferrier, weer zal beginnen met dit project. Volgens Etnel moet de president goed nagaan wat hij wil bereiken met de Naschoolse Opvang, omdat het programma meer dan alleen voeding omvat.

-door Priscilla Kia-

More
articles