GEEN MEDELIJDEN

In de afgelopen zeven jaar heeft de regering Bouterse door diverse maatregelen het steeds moeilijker gemaakt voor het volk om er een goed leven op na te houden. Deze maatregelen waaronder de verhoging van de stroomtarieven, zijn genomen om het land uit de crisis te halen, alleen is ze daar tot op heden niet in geslaagd. Nu probeert de regering het leven van de burger nog moeilijker te maken door het invoeren van de belasting op de toegevoegde waarde (btw). Aanvankelijk zou de btw in juli ingevoerd worden, maar de invoering is tot nader onder uitgesteld. De vraag kan gesteld worden of de regering de btw daadwerkelijk wil invoeren. De bevolking zal dit een zeer impopulaire maatregel vinden. Een dergelijke actie zou dus de nekslag voor deze regering kunnen betekenen. Echter wordt het steeds duidelijker dat deze regering zowel het volk als het buitenland aan het bespelen is. Bouterse had de ratingsbureaus al voorgehouden dat hij bepaalde maatregelen, zoals de btw zou doorvoeren. Op basis hiervan, heeft Standard&Poor’s de outlook gewijzigd van ‘negative’ naar `stable’. Voor geldverstrekkers is het buitenland geen onbelangrijk verschil. Blijkbaar wil de regering bij een ander land of van een buitenlandse organisatie weer geld lenen, dat heeft een grote slagingskans als het buitenland ziet dat de regering werkelijk maatregelen doorvoert die het terugbetalen van deze leningen kunnen garanderen. De regering blijft lenen, terwijl de staatschuld nu al dichtbij de SRD 20 miljard zit. Duidelijk is, dat ze zich niet druk maakt over de komende generaties, die met deze leningen opgezadeld zijn. De regering weet nu al niet hoe bepaalde leningen terugbetaald zullen worden, maar dat weerhoudt haar niet om nieuwe leningen af te sluiten. En als de leningen nu gebruikt zouden worden om de crisis te bestrijden, maar daar merken wij niet van, want steeds meer mensen leven in armoede.