Yellow Birds forceert beslissingsduel

Yellow Birds is gisteravond erin geslaagd een beslissingsduel te forceren tegen De Schakel. De Gele Vogels uit de Johan Bodegravenlaan op Zorg en Hoop wonnen game 4 in de best-of-five halve finaleserie tegen de opponent uit de Van Idsingastraat evenwel na verlenging met 78-70.

De Schakel koesterde bij het ingaan van de rust een 35-32 voorsprong, maar Yellow Birds herstelde zich na de spelhervatting, waarna de score aan het einde van de reglementaire speeltijd 65-65 gelijk was.

In de extra vijf minuten trokken de spelers uit Het Nest onder aanvoering van Dancell Leter aan het langste eind. Leter was met 33 punten de absolute uitblinker en daarmee topsco-rer van het duel.

Bij De Schakel had Jahmal Henar met 24 punten de grootste bijdrage.

De seriestand is nu 2-2 en de alles beslissende game 5 wordt aanstaande zondag gespeeld.

In de huidige serie tegen de blauwgele ploeg was het De Schakel dat als eerste een 2-0 voorsprong nam, waarna Yellow Birds dus game 3 en gisteren 4 won.

Na game 3 benadrukte Yellow Birds-coach Marciano Zalman dan het van belang is dat zijn ploeg op dezelfde wijze bleef spelen zoals zij in die wedstrijd had gedaan en dat zij zich mentaal zouden voorbereiden op game 4.

Coach Ray Emanuels van De Schakel concludeerde daarentegen dat zijn spelers zich, in vergelijking met de twee voorgaande wedstrijden, minder hadden ingezet.

De winnaar plaatst zich voor de finale waarin SCVU de tegenstander wordt. De ploeg uit Uitvlugt rekende in haar serie tegen De Arend in drie wedstrijden (3-0) af met de kampioen van 2015 uit Frimangron.

De Schakel is dit jaar de titelverdediger. De groene formatie pakte de titel vorig jaar door Yellow Birds in de finaleserie met 3-2 te verslaan.

Gisteren werd er ook gespeeld in de jongens U-16 klasse. De uitslagen zien er als volgt uit: De Arend-Fina-bank Koi Carper 81-33 (30-15). De Arend: Jammy Cooman 23 punten.

Finabank Koi Carper: Rafael Huis-woud 16 punten.

SCVU-Yellow Birds 56-52 (28-28). SCVU: Giovanni Babel 18 punten.

Yellow Birds: Gianni Wip 16 punten.