Neptunes terug met 30 goud, 45 zilver en 46 brons

Zwemvereniging Neptunes is deze week met 30 gouden, 45 zilveren en 46 bronzen medailles teruggekeerd uit Aruba waar zij had deelgenomen aan de Stingray Challenge swim meet.

Neptunes vertrok op 20 april jongstleden met 21 zwemmers tussen 5 en 16 jaar naar het Caribische eiland. De wedstrijden werden gehouden van 20 april tot en met 22 april. De zwemmers hebben Suriname als waardige ambassadeurs uitgedragen en mochten vrijdag enkele uren na aankomst beginnen aan de challenge. Neptunes moest het opnemen tegen zwemmers uit Aruba en Curaçao.  Ze hebben in de verschillende klassen het enorm goed gedaan door steeds in de top 3 te eindigen. De estafette ploegen van Neptunes die deel hebben genomen aan deze wedstrijden wisten steeds met de hoogste eer te strijken tijdens deze wedstrijden.

Ondanks Neptunes in tegenstelling tot de overige 6 teams enkel in de klasse 6 en onder, 7-8 en 9-10 met meerdere zwemmers heeft deelgenomen, wist Neptunes op de derde plaatst te eindigen in dit toernooi.

Behalve deze prestatie hebben de zwemmers van Neptunes in de verschillende klassen vanwege hun individuale prestaties high point trophies weten te bemachtigen.

De selectie bestond uit:

Jade Tjon A Sam

India Diko

Fae Tjon A Sam

Alexander Muringen

Marc Ramrattan

Pharell Scholsberg

Nathan Ong A Kwie

Jair Ong A Kwie

Ziffa Ceder

Faith Lamsberg

Andysha Madretsma

Sheniqua Haakmat

Jayden Car

Ezra Rodriguez

Thibeau van Twijver

Joshua Busropan

Sven Moeljoderjo

Tamarr Telting

Robert Toelsie

Mike Jawalapersad

Cher Ramrattan

Als coach reisden mee:

Yvonne Liems-Hewitt en Barry Etjhe.

De delatie stond onder leiding van Sergine Soetosenojo-Arietja.