Rotary District 7030 Conference vierde keer in Suriname

De Rotary District 7030 Conference wordt van 25 tot en met 28 april aanstaande voor de vierde keer gehouden in Suriname. Dit jaar staat de conferentie onder leiding van Waddy Sowma, econoom en District Governor van de Rotary. Hij ziet erop toe dat binnen zijn regio, de Rotary Clubs voldoen aan de ethische richtlijnen bij de samenwerking en de uitvoering van de projecten in de gemeenschap die zij dienen. In dit kader werd vandaag een persconferentie gehouden in De Waag over de jaarlijkse PETS Assembly & Conference van Rotary District 7030. De District Governor gaf een uiteenzetting over de organisatie Rotary en wat zij betekent voor de Surinaamse samenleving. Hij gaf aan dat er veel animo voor de confe-rentie is.
Er zijn zelfs landen die zich een jaar van tevoren hebben geregistreerd. De organisatie verwacht ruim driehonderd deelnemers wereldwijd. Sowma voert verder aan dat de hotels Torarica, Courtyard by Marriott en Ramada, al volgeboekt zijn. “Dit heeft een spin off effect voor Suriname.”
Rotary verwachtte aanvankelijk ruim vierhonderd deelnemers, maar vanwege problemen in onder andere Frans-Guyana, kan een groot deel niet bij deze conferentie aanwezig zijn.
De bedoeling is dat tijdens de conferentie alles wat Suriname te bieden heeft, getoond zal worden. Ook zal er informatie uitwisseling plaatsvinden, de onderlinge saamhorigheid zal bevorderd worden en de behaalde successen worden gevierd. Alle Rotarians in Suriname zijn verplicht om deel te nemen. De organisatie voert jaarlijks een reeks van projecten uit. Volgens Sowma is het belangrijk dat bij alle projecten gebruikt wordt gemaakt van het wereldwijde netwerk. In Suriname gaat het om de projecten: GoGlo, Student Excellence awards, verkeersboekje voor lagere scholen, renovatie van internaten, helpen bestrijden van malaria, Bigi sma dey en voorlichting op het gebied van autisme, dyslexie en sikkelcelziekte. Deze projecten worden financieel mogelijk gemaakt door middelen vanuit de Rotary Foundation en samenwerking met de 35000 clubs wereldwijd.

Rotary is een internationale organisatie met 1.2 miljoen leden onderverdeeld in meer dan 35.000 clubs wereldwijd. Rotary is de eerste service club ter wereld. Rotary Clubs zijn verdeeld in zones en districten. Suriname is onderdeel van Zone 34 en valt onder District 7030. District 7030 telt 69 Rotary Clubs verdeelt over 17 landen.

-door Kimberley Fräser-

More
articles