Theodoor Judaschool U-21 futsallkampioen

De Theodoor Judaschool is gisteren kampioen geworden in de jongens U-21 klasse van de Coca Cola Scholen Futsallcompetitie. In een zeer spannende partij die na 2×20 minuten spelen 1-1 eindigde, toonde de latere kampioen zich in de penaltyserie met 4-3 de betere van STS 2.

De finalewedstrijden van de verschillende klassen werden afgewerkt in een druk bezochte Anthony Nesty Sporthal. De U-21 finale was er eentje waarnaar velen naar hadden uitgekeken. Beide teams lieten goed voetbal zien en de spelers werkten hard voor elkaar. Het duurde toch wel even voordat er een doelpunt viel. Heel opvallend was wel dat beide partijen meer voor individuele acties gingen en dat de doelverdedigers namelijk Feller van STS 2 en Demelcio Fer van de Theodoor Judaschool altijd voor de lange passes richting het doel van de tegenstander kozen in plaats om vanuit de flanken of het middenveld op te bouwen. Ook de veldspelers ko-zen voor gehaast spel. Uiteindelijk zochten ploegen met een 0-0 score de kleedkamers op.

In de beginfase van de tweede helft trok de Theodoor Judaschool het spel naar zich toe en dit werd beloond met een doelpunt door de ingevallen Rosancio Fitz-James. Hij verschalkte doelman Fer na ruim 1 minuut spelen in de tweede helft. Met nog een minuut op de wedstrijdklok was het Cyrano Beeldstroo die de stand in evenwicht bracht. Aangezien er niet meer werd gescoord moesten vrije trappen vanaf de penalty-stip de beslissing brengen. De Theodoor Judaschool was hierin de betere.

De finaledag kende enkele minpunten, waaronder het te lang optreden van een brassband. Verder lieten enkele supporters zich van hun slechts zijde zien door drank op een van de arbiters te gooien en na het duel werd er ook met vuurwerk gegooid.

De volledige uitslagen van de finalewedstrijden zijn als volgt:

Jongens U-14: St.Paschalis-Mgr Wulfingh 6-3. St.Paschalis kampioen

Meisjes U-21: Imeao 1-A.T.Calor 1-0. Ineao 1 Kampioen

Jongens U-17: Mgr.Wulfingh-St.Paschalis 7-2. Mgr.Wulfingh kampioen

Jongens U-21: Theodoor Juda-STS 2 4-3. Theodoor Juda kampioen

door Ivan Summerville