‘Inter dit seizoen met lege handen’

Landskampioen Inter Moengo Tapoe gisteravond weer in Suriname aangekomen na de afgelopen week op Santo Domingo, Dominicaanse Republiek te hebben deelgenomen aan de Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen van de Concacaf. Inter Moengo Tapoe kreeg zaterdag in de finale van dit toernooi met 1-2 klop van Club Franciscain, de kampioen van Martinique. Deze stand was reeds bij voor rust bereikt.

Doelman Obrendo Huiswoud is zeer teneergeslagen en laat duidelijk blijken dat de nederlaag moeilijk te verwerken is. “We spelen in onze poule en winnen alle partijen met grote cijfers. Uiteindelijk staan we in de finale en moeten we het hoofd buigen voor de tegenstander”. Wat hem het meest dwars zit is dat Inter Moengo Tapoe hoogstwaarschijnlijk zijn enige prijs voor dit jaar kon hebben behaald, omdat het er naar uitziet dat de club in de nationale SVB/Telesur Eredivisie als regerend landskampioen de titel niet zal prolongeren. Inter bezet na 17 speelrondes slechts de zesde plaats.

Aan het toernooi deden 12 clubs uit 12 lidlanden van de Caribbean Football Union (CFU) mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen profstatus hebben. Ze waren verdeeld in drie poules met elk vier clubs.

Slechts de groepswinnaar en de beste nummer 2 gingen over naar de fina-le ronde. De Surinaamse voetbalkampioen, die uiteindelijk als groepswinnaar van poule A eindigde, zat in deze met Deportivo Nacional (kampioen Aruba), Weymouth Wales (kampioen Barbados) en Unité Sainte-Rosienne (kampioen Guadeloupe).

Inter Moengo Tapu begon het toernooi sterk met twee zeges van 5-0 op Deportivo Nacional en Weymouth Wales, waarna Unité Sainte-Rosien-ne met 5-1 werd verslagen. In de halve finale stond de ploeg wederom tegenover Deportivo Nacional, die als de beste nummer 2 was overgegaan.

Ook in de halve finale was Inter de betere. Echter moest de ploeg zaterdag in de finale dus het hoofd buigen voor de tegenstander uit Martinique.  Club Franciscain zal het nu opnemen tegen de nummer 4 van de Caribbean Club Championship voor een plek in de Concacaf League.