Voorwaarts met tien man langs SNL

Voorwaarts heeft gisteren bij de voortzetting van de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie een 3-1 zege geboekt op de ploeg van het Surinaams Nationaal Leger, SNL. De oudste voetbalvereniging van Suriname stond in het in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion gespeelde duel vanaf de zestigste minuut met tien man op het veld na een rode kaart voor Robin Haynes.

Reeds in de eerste helft van de ontmoeting was het duidelijk dat Voorwaarts goed druk uitoefende op de tegenstander. In de 40ste minuut kende arbiter penalty toe aan de geelzwarte formatie. Alvaro Verwey belastte zich hiermee en haalde het duel uit evenwicht: 1-0. De ploeg kwam binnen tien minuten weer tot scoren via Marc Po-lime: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Vijftien minuten na aanvang van de tweede speelperiode moest Voorwaarts met tien man verder wegens rood voor Haynes. SNL maakte in eerste instantie goed gebruik van zijn numerieke meerderheid. Het was Renzo Akrosie die de aansluitingstreffer liet noteren.

Echter, Voorwaarts gaf niet op en bewees middels een doelpunt van Marc Polime dat het de betere was: 3-1.

Volgens Voorwaarts-coach Werner Blackson gaf zijn ploeg veel ruimte weg waardoor de tegenstander schoten op doel kon lossen.

“De spelers zetten veels te laat druk op de tegenstander,” aldus Blackson. Hij meent dat het in de voorhoede van Voorwaarts beter had gekund, omdat de ploeg veel scoringskansen creëerde. Blackson zegt dat er nog vijf duels voor de boeg zijn om het beste uit zijn nog jonge ploeg te halen.

Voorwaarts heeft nu 23 punten uit 18 partijen, terwijl SNL na 19 partijen op 10 punten blijft steken.

Vandaag nemen Nishan’42 en Botopasi het tegen elkaar op in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion. In het Letitia Vriesde Sportcentrum kruisen West United en PVV de degens. Beide duels worden om 16:30 uur gespeeld. Zondag staan Papatam en Leo Victor om 16:30 uur tegenover elkaar in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion en om 18:00 uur in het Andre Kamperveen Stadion: WBC-Transvaal.