JE MAG TOCH NIET RIJDEN

Na een keer niet voor het rijexamen te zijn geslaagd, ga je na lang wachten en een afrijdatum verkregen te hebben, met knikkende knieën weer voor. Natuurlijk ben je wederom ietwat nerveus en hoop je dit keer geen fouten te maken en te slagen voor je rijbewijs. En ja hoor, het lukt en je bent geslaagd. Je behoort onder normale omstandigheden dan wel binnen een heel korte periode je rijbewijs te kunnen afhalen. Maar ook hier krijg je te maken met de zoveelste terugslag in dit land. Rijbewijzen zijn niet voorhanden, dus gaat de geslaagde gewoon met een strookje weg en krijgt hij of zij in de toekomst te horen wanneer het zo gewenste plastic bewijsje kan worden afgehaald. Niemand kan je vertellen hoe lang deze stagnatie in de verstrekking van het bewijs kan duren. En waar ligt het aan, dat de rijbewijzen niet kunnen worden gemaakt? Nou, er zijn naar verluidt ,machines voor nodig die deze rijbewijzen moeten vervaardigen. Het gaat om meer dan één machine en die moeten nog aan de afdeling Rijbewijzen geleverd worden. En daar wacht de politie al geruime tijd op. De geslaagde persoon wordt dan voor maanden of langer gedupeerd, omdat je met het strookje na geslaagd te zijn, toch niet achter het stuur mag deelnemen aan het verkeer. Voor de politie is het duidelijk, de machines worden niet geleverd door de leverancier, omdat het vrijwel zeker is dat Financien weer niet over de brug is gekomen. De leverancier die weet dat lanti de grootste wanbetaler van het land is, weigert natuurlijk en geheel terecht, de benodigde machines voor de vervaardiging van de rijbewijzen te leveren. Ook dit heeft alles met gevoerd wanbeleid, verkeerde stelling van prioriteiten , en verkwisting aan totaal verkeerde zaken door deze overheid te maken. Enige tijd geleden was er ook een groot gebrek aan paspoorten en zouden deze reisdocumenten zelfs in grote hoeveelheden zijn verduisterd en bij criminelen in Nederland zijn beland. Of deze documenten nu wel in voldoende mate voorhanden zijn, is ons niet bekend. De overheid zou hieromtrent voor alle duidelijkheid wel mededelingen kunnen doen.