Topper Inter-Robinhood wordt uitgesteld

Inter Moengo Tapu-Robinhood zou het eerstvolgende topduel in de SVB/Telesur Eerste Divisie moeten zijn, maar dit duel vindt aanstaande zaterdag geen voortgang.

Regerend landskampioen Inter Moengo Tapu bevindt zich momenteel in de Dominicaanse Republiek waar de ploeg deelneemt aan de Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen 2018 van de Concacaf. De ploeg heeft haar eerste twee duels in winst weten om te zetten (twee keer 5-0) en speelt vandaag de laatste groepswedstrijd. Indien Inter Moengo Tapu de finale bereikt, zal de landskampioen tot 22 april in Santo Domingo vertoeven.

Inter staat op de voorlopige standenlijst van de Eerste Divisie momenteel op de vijfde plek, terwijl Robinhood de nummer twee is. De roodgroenen speelden afgelopen zondag de topper tegen koploper SV Notch 2-2 gelijk in het Ronnie Brunswijk Stadion. Het toeval wil dat het uitgestelde tweede-rondeduel tussen Robinhood en Inter Moengo Tapu ook in het Ronnie Brunswijk Stadion zal worden afgewerkt, een thuisduel dus voor de landskampioen.

Voor Robinhood is er veel aangelegen dit duel te winnen om zodoende tenminste de aansluiting met SV Notch te behouden. Robinhood heeft met 38 punten uit 17 wedstrijden een achterstand van drie punten op SV Notch, dat overigens een duel meer heeft gespeeld. SV Notch komt in de 20ste speelronde niet in actie, de ploeg is vrij.

SVB-competitiemanager Ashok Bainath Sah zegt desgevraagd dat vanwege de deelname van de nationale selectie aan het ABCS-toernooi van 10 tot en met 14 mei op Aruba na de 20ste speelronde er een volledige nieuw speelschema zal worden opgesteld. Volgens hem zullen er daarom enkele inhaalduels gespeeld moeten worden. De ploegen van Robinhood, Transvaal, Leo Victor en Voorwaarts hebben meer dan één speler in de nationale selectie, waardoor vooral duels van deze ploegen uitgesteld zullen worden.

De 20ste speelronde gaat aanstaande vrijdag van start met het duel tussen SNL en Voorwaarts om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Op zaterdag 21 april worden er twee wedstrijden afgewerkt, bei-de om 16:30 uur: Nishan’42-Botopasi (Na-cionello) en West United-PVV (Letitia Vriesde Sportcomplex). Zondag 22 april: 16:30 uur: Papatam-Leo Victor (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion) en WBC-Transvaal (Dr. Ir.Franklin Essed Stadion).

De uitslagen van de 19ste speelronde zijn als volgt: PVV-Voorwaarts 2-2 (0-1). PVV: Donovan Dieko en Nazario Doesburg. Voorwaarts: Shorano Mawie (2x). Leo Victor-West United 2-0 (1-0). Leo Victor: Glerby eduards en Stefano Mac Donald. Botopasi-SNL 3-2 (3-0). Botopasi: Guillermo Alensie, Ricardo da Silva en Evani Esperance. SNL: Renzo Akrosie en Giovanni Blatz. SV Notch-Robinhood 2-2 (0-1) en Papatam-Transvaal 2-0 (0-0). Papatam: Monni Ceder en Wensley Biaka.

1.SV Notch 41-18

2.Robinhood 38-17

3.WBC 35-17

4.Transvaal 33-17

5.Inter MT 30-17

6.Leo Victor 31-18

7.PVV 26-18

8.Botopasi 23-17

9.Voorwaarts 21-18

10.West United 15-17

11.SNL 10-18

12.Papatam 10(-3)-(17)

13.Nishan’42 5(-3)-17