OBS voert goed gesprek met minister Pengel

De bondsvoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS),
Kenneth Themen, zegt een goed gesprek te hebben gevoerd met de nieuwe minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel. Na het gesprek, heeft Themen de ruimte geboden tot uiterlijk 27 april om alle zaken goed in orde te maken. De minister had aangegeven eerst in overleg te treden met vicepresident Ashwin Adhin en nodigde de bond uit op 27 april om hetgeen dat uit dat gesprek voortgevloeid is, aan de bond voor te houden. Er zal dan onder andere over de uitvoering van de principeovereenkomst gesproken worden, waarvan nog een aantal zaken geregeld dienen te worden. Tot nog toe is er 25 procent van de verhoging van de tarieven uitbetaald. Over de beloofde bedragen die de leden met terugwerkende kracht (twk) moeten ontvangen, moet nog onderhandeld worden.
De OBS eist ook dat dienstverleners aan het Nationaal Vervoersbedrijf 30 dagen na de geleverde prestatie, vergoedt moeten worden. Voorheen geschiedde dit na drie maanden. Themen had eerder aangegeven dat OBS harde afspraken zou maken met de regering om te voorkomen dat de leden weer te maken krijgen met achterstallige betalingen. Zolang de leden op tijd uitbetaald worden, zullen de bus- en boothouders ook op tijd rijden. Zolang de afspraken lopen, zullen er geen acties gevoerd worden door chauffeurs van het schoolvervoer en het NVB-vervoer.

-door Kimberley Fräser-