KIEZEN VOOR DE BOND

De problemen van het personeel van Huize Ashiana zijn nog niet ten einde. Zij vragen al jaren aandacht voor hun problemen, maar oplossingen blijven uit. In februari dit jaar heeft het personeel het werk neergelegd om zo afspraken af te dwingen met de regering. Deze afspraken zijn niet nagekomen, dus was het personeel een week terug weer in actie. Opmerkelijk tijdens deze acties is dat Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) waaronder de bond valt, met geen woord rept over de problemen van het personeel. Zelfs telefonisch is hij niet te bereiken, terwijl andere vakbondsmannen oprecht opkomen voor de belangen van hen die bij hen aangesloten zijn. Maar het moet ons niet verbazen dat Hooghart zich in stilzwijgen hult. Hij zit in de regering en heeft het waarschijnlijk druk met andere belangen waardoor de belangen van de arbeiders die binnen zijn vakorganisatie vallen, erbij inschieten. Naar verluidt is een deel van het personeel van Ashiana ontevreden over de wijze waarop Hooghart omgaat met hun zaak. Velen geloven niet dat er een oplossing komt, terwijl anderen vol vertrouwen kijken naar de CLO-voorzitter en vinden dat hij goed werk verricht. De CLO heeft de problemen nog steeds niet opgelost, maar de CLO is de bond waar het personeel zelf voor gekozen heeft, want enkele jaren terug heeft het overgrote deel van het personeel te kennen gegeven dat zij geleid wenst te worden door de CLO en niet door Murwin Leeflang van Ravaksur. Hoewel wij niet met zekerheid kunnen stellen dat de problemen van het personeel van Ashiana opgelost zouden worden als zij geleid werden door Leeflang, staat wel vast dat hij zou opkomen voor hun belangen. Echter moet het personeel nu instaan voor de consequenties van hun keus en wachten op een verbetering waarvoor hun voorzitter niet zo hard zal strijden. Er heerst nu een gespannen sfeer, omdat de medewerkers erg ontevreden zijn. Zij zien nog steeds geen verbetering in hun financiële situatie. Of in hun arbeidsomstandigheden. De CLO heeft de medewerkers heel wat zaken beloofd die tot de dag van vandaag niet zijn gerealiseerd. Doch, de keus om een nieuwe vertegenwoordiger te kiezen, ligt bij het personeel.