Inter Moengo Tapu aast op hoog doelsaldo

Surinames landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft gisteren een goede start gemaakt in het Concacaf Caribbean Club ShieldTier 2 toernooi. In de eerste wedstrijd werd er met maar liefst 5-0 gewonnen van de Arubaanse kampioen, Deportivo Nacio-nal. De treffers kwamen op naam van Kastiel Romeo, Stefano Rijssel, Ser-cinio Eduards, Donnegy Fer en Miguel Darson

Volgens Inter Moengo Tapu-doelman Obrendo Huiswoud heeft het team grote plannen, namelijk een zo goed mogelijk doelsaldo te noteren.

“Vanwege de ervaring bij de laatste deelname aan het Concacaf toernooi is het van belang om veel doelpunten te scoren. Bij de laatste deelname hadden we alle wedstrijden gewonnen maar kwalificeerden ons niet omdat we geen goed doelsaldo hadden”, zegt de sluitpost.

Obrendo Huiswoud geeft verder aan dat de ontvangst in Santo Domingo goed was. Na een reis van 2,5 uur vanuit Paramaribo naar Curaçao gevolgd door een uur vliegen naar Santo Domingo kwam het team na drie uur rijden uiteindelijk aan bij het bestemd hotel. Woensdag werd de eerste training gedraaid op het veld waarop Inter het later op de dag tegen Deportivo Nacional opnam. “Het gaat om een kunstgrasveld, dat in een goede staat verkeert,” aldus Huis-woud

De sluitpost die meer dan 5 interlands op zijn naam heeft staan, zegt dat hij en zijn de rest van het team helemaal klaar zijn voor de volgende  partij. De focus zal gelegd worden op het aanvallend voetbal voor een goed doelsaldo. De tegenstander zondag is dan Weymouth Wales, kampioen van Barbados.