DE IRON LADY

Dit is de “troetelnaam” gegeven aan de nieuwbakken minister van Onderwijs, gezien haar felle uitspraken voor en direct na haar aantreden als minister. Als deze minister werkelijk zal blijven doorgaan als te zijn de Iron lady, zal blijken uit haar inzet niet alleen voor het kind, maar meer nog voor alles wat goed onderwijs mogelijk moet maken. Op dit ministerie zijn er zovele zaken die maar niet opgelost kunnen worden, en één daarvan is het op tijd betalen van boot en bushouders voor het transport van kinderen en leerkrachten.In de twee kabinetten van president Bouterse is het nog geen van de diverse ministers op dit ministerie gelukt, te zorgen voor een structurele oplossing m.b.t. de betaling aan boot en bushouders. Indien deze zaak niet gauw zal worden opgelost, dan zal de Iron lady lijdzaam moeten toezien dat ondanks haar inzet de kinderen die haar zo zeer aan het hart liggen, toch de dupe blijven ten gevolge van wanbetaling vanwege de overheid. (Lees statiticus van Financien). A no na barbari na a tori, maar na du na a tori. De statisticus zal zich dus tweemaal achter de oren moeten krabben door de gelden voor het transport voor kinderen op tijd beschikbaar te stellen, zodoende niet in aanvaring te geraken met deze Iron lady. Er is echter een verschil tussen deze Iron lady en de echte Iron Lady van Engeland, nu wijlen. De laatste hoefde niet bang te zijn voor een eventuele benadeling van het kind, omdat daar met gelden van de staat op een juiste manier werd en wordt omgesprongen. Iedere schuldeiser is aan het eind van de maand verzekerd van zijn of haar verschuldigde bedragen. Hier mag men blij zijn indien men wat krijgt aan het eind van de maand. Als wij de president goed hebben gevolgd, dan geldt deze regel ook voor ambtenaren. Wat een opstelling. Het lijkt wel een gunst te zijn dan eerder een plicht. Indien deze Iron Lady echt zaken tot het verleden wil doen behoren, dan zal ze een niet benijdenswaardige strijd moeten leveren om zo doende alles te bereiken voor het kind en voor ons onderwijs in het bijzonder. Minister, het onderwijs bestaat uit: Het ministerie, de leerkracht, de ouders en het kind. Blijft u daarmee wel rekening houden in het belang van het kind dat voor u zo belangrijk is, en uw nieuwe naam van Iron Lady hierdoor hoog te houden.

 

Een ouder.