De Arend werkt aan betere verdediging voor game 3

Er is veel werk aan de winkel voor titelverdediger De Arend in de dames hoofdklasse play-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). Na een goede game 1, welke De Arend met 57-50 won, was tegenstander Yellow Birds met de betere in game 2. Deze partij eindigde in een 54-45 overwinning voor Yellow Birds waardoor de seriestand nu 1-1 is.

De finale wordt over maximaal vijf wedstrijden gespeeld, een best-of-five dus.

Volgens Consuela Riedewald van De Arend moet game 3, zondag aanstaande in een overwinning worden omgezet. De centerspeelster meent dat dit dan een stap in de goede richting zal zijn naar prolongatie van de titel. Riedewald merkt op dat Yellow Birds in game 2 te veel vrij spel had waardoor de tegenstander ook vaak genoeg dichtbij de bucket kwam. “Ze deden dan waarvoor ze op het speelveld waren, namelijk scoren”, aldus de speelster van De Arend. Ze benadrukt wel dat zij en haar teamgenoten slecht verdedigden. “Daar wordt er nu aan gewerkt om bij de volgende partij beter uit de bus te komen.”

De Arend en Yellow Birds staan voor het vierde jaar op rij tegenover elkaar in de finale, een dames basketbalstrijd tussen Frimangron en Zorg en Hoop. Yellow Birds pakte de titel voor het laatst in 2014 en dat was de laatste keer in een reeks van vier opeenvolgende kampioeschappen. In 2015, 2016 en 2017 heeft Yellow Birds steeds met 2-3 het hoofd moeten buigen voor De Arend.

“Het team van de Arend ziet zich niet onttroond worden door Yellow Birds”, zegt Riedewald. Volgens haar gaat de ploeg aan haar verdediging en afronding werken om te komen tot easy baskets. De derde onderlinge confrontatie tussen de twee teams is zondagavond om 21:00 uur in de Ismay van Wilgen Sporthal.