Yellow Birds jongens jeugdkampioen

Yellow Birds is gisteren kampioen ge-worden in de jongens U-19 klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De ploeg uit Zorg en Hoop won ook game 2 uit de best-of-three finaleserie tegen Finabank Koi Car-per. Dinsdag hadden de Gele Vogels de eerste partij al opgeëist.
Donderdag werd het 87-71 na een 41-30 ruststand. Donyell Samson leidde de ploeg uit de Johan Bodegraven-laan met 23 punten. Michiel Tjon A Tsien werd met 22 punten de topsco-rer bij Finanbank Koi Carper.
Yellow Birds en Finabank hadden zich voor de finale geplaatst door af te re-kenen met respectievelijk De Arend en SCVU.
SCVU versloeg De Arend gisteren in de strijd om de derde plaats met 57-56. De ruststand was 28-27. Topsco-rers: SCVU: Jivar Vreden 12 punten.
De Arend: Cidney Tolud 17 punten.
In de heren hoofdklasse werd de laatste wedstrijd van de algemene ronde afgewerkt. SCVU bleef ongeslagen door De Arend na een 37-28 ruststand met 66-53 te kloppen. Darryl Tolud leidde SCVU met 21 punten. Bij De Arend had Bruce Zamuel 11 punten.