Inter Moengo Tapoe naar Santo Domingo voor Concacaf-voetbal

Landskampioen Inter Moengo Tapu is de week naar Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, vertrokken alwaar de club ons land van van 13 tot 18 april zal vertegenwoordigen tijdens de Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen 2018 van de Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (Concacaf). De delegatie bestaat uit 25 man waaronder 20 spelers en 5 officials.

Aan het toernooi doen 12 clubs uit 12 CFU-landen mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen profstatus hebben. Ze zijn verdeeld in drie poules met elk vier clubs. Slechts de groepswinnaar en de beste nummer 2 gaan verder naar de finale ronde. De Surinaamse voetbalkampioen zit in poule A met Deportivo Nacional uit Aruba, Weymouth Wales uit Barbados en Uni-té Sainte-Rosienne uit Guadeloupe. Gelet op de historie heeft Inter Moengo Tapu, van de drie clubs in poule A, de meest internationale ervaring.

De finale van het toernooi zal ook gelijk in Santo Domingo worden afgewerkt. Indien Inter Moengo Tapu de finale bereikt zal de landskampioen tot 22 april in Santo Domingo vertoeven.

Vermeldenswaard is dat de poule-indeling pas dit jaar door de Concacaf is samengesteld. In Tier 1 zitten clubkampioenen en semi-kampioenen van de CFU die een profstatus hebben. Ze komen uit vier landen te weten: Haïti, Trinidad & Tobago, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Deze clubs zijn verdeeld in twee poules van 8 clubs. De nummers 1 tot en met 3 plaatsten zich voor de Concacaf League 2019.

De kampioen van Tier 2 zal, zolang deze voldoet aan de Concacaf Regional Club Licensing-criteria, spelen tegen de nummer vier (4) van de Caribbean Club Championship (Tier 2) voor een plaats in de Concacaf League 2019.

De delegatie van Inter Moengo Tapu bestaat uit de spelers: Rudolf Daniel, Anduelo Amoeferie, Miquel Darson, Giovanni Asa-biegie, Donnegy Fer, Giovanni Waal, Ives Vlijter, Kareem Kwassie, Jerrel Wijks, Sergino Eduard, Damian Brunswijk, Emilio Limon, Romeo Kastiel, Stefano Rijssel, Jurmen Vallei, Obrendo Huiswoud, Joel Baja, Romano Holtuin, Romano Stekkel en Naldo Kwassie.

Inter Moengo Tapu neemt het vrijdag op tegen Deportivo Nacional en zondag is Weymouth Wales de tegenstander. Dinsdag volgt dan de partij tegen Unité Sainte-Rosienne.

Het volledige wedstrijdschema van poule A:

Datum                  Team A                                                 Team B                                 Tijd

13.04.2018           Deportivo Nacional                         Inter Moengo Tapu         14.00u

13.04.2018           Weymouth Wales                            Unite Sainte-Rosienne  16.30u

15.04.2018           Inter Moengo T                apu                        Weymouth Wales            14.00u

15.04.2018           Unite Sainte-Rosienne                  Deportivo Nacional         16.30u

17.04.2018           Weymouth Wales                            Deportivo Nacional         14.00u

17.04.2018           Unite Sainte Rosienne                   Inter Moengo Tapu         16.30u

Datum                  Team A                                                 Team B                                                 Tijd

19.04.2018           Winnaar Groep A                             Beste Nr.2                           17.30u  Winnaar 1

19.04.2018           Winnaar Groep B                             Winnaar Goep C               20.00u  Winnaar 2

Datum                  Team A                                                 Team B                                 Tijd

21.04.2018           Winnaar 1                                            Winnaar 2                            20.00u