NZR positief over benoeming Elias

Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), gevraagd naar een reactie, zegt positief te staan tegenover de benoeming van Antoine Elias als nieuwe minister van Volksgezondheid. “Hij heeft een goede job gedaan als algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum. Ook in de Nationale Ziekenhuis Raad is hij altijd actief geweest. Hij lijkt me een goede man om het stokje over te nemen van minister Pengel, die het overigens ook niet onverdienstelijk heeft gedaan voor de sector”, aldus de NZR- voorzitter. Elias is gisteren beëdigd door president Desiré Bouterse.

Tegenover journalisten zei de nieuwe minister, dat hij zich vooral zal focussen op een betere waardering van verpleegkundigen in ons land zodat zij het land niet verlaten. Hiervoor dienen er volgens hem goede afspreken gemaakt te worden.

Elias erkende dat er geld nodig is om plannen te realiseren, maar daar staat tegenover dat innovatieve ideeën kunnen resulteren in de realisatie van diverse doelen. Nieuwe plannen maken is volgens de minister niet nodig, omdat er al genoeg zijn, waaronder ook een visie 2030 voor de gezondheidssector.

Minister Elias is volgens Hindori ongetwijfeld goed bekend met de problematiek van de gezondheidszorg, met name met de moeilijke financiële positie van de ziekenhuizen.

Elias zal daardoor volgens Hindori de noodzaak tot versterking van de gezondheidszorg, goed over kunnen brengen aan de regering. Hindori stelt dat uiteraard veel zal afhangen van de extra financiële ruimte die Elias kan bewerkstelligen om ziekenhuizen en andere zorginstellingen te kunnen financieren, zodat die hun werk naar behoren kunnen doen. Op dat punt zal de NZR- voorzitter nog even afwachten wat de nieuwe minister kan bereiken voor de sector. “Voor nu wens ik hem veel succes toe”, aldus Hindori.

door Johannes Damodar Patak