‘Al voor de derde keer tracht men mijn imago te schaden’

Asiskumar Gajadien

In het afgelopen weekend is er op sociale media een foto van VHP-parlementariër Assiskumar Gajadin gedeeld, waarop hij te zien is met de politicus tevens rijstmagnaat Leakat Mahawatkhan. Het opschrift dat bij die foto is geplaatst, moest de indruk wekken, dat de twee politici een geheime ontmoeting hadden op het terras van Residence inn in Nickerie. In gesprek met De West, zegt Gajadin dat men met de foto, de werkelijkheid geweld wil aandoen. “Het is niet de eerste keer, al voor de derde keer tracht men middels foto’s en sociale media, mijn imago te schaden”, benadrukt hij. De parlementariër is ervan overtuigd dat vanwege zijn transparantie, het kwaadwilligen niet zal lukken zijn imago te schaden.

De politici zegt dat derden dergelijke handelingen met opzet plegen. “Het is geen probleem dat die foto op sociale media is geplaatst, maar het opschrift past er niet bij.” Hij stelde dat als het werkelijk een geheime ontmoeting was, die niet op een openbare plek zou plaatsvinden waar zij gezien werden door een aantal mensen. Verder haalde hij aan dat de persoon die de foto heeft geschoten, niet erbij vermeld heeft dat er niet alleen gesprekken gevoerd zijn met Mahawatkhan, maar ook met leden van de NDP en de heer Abrahams en dat enkele ondernemers ook aanwezig waren op die bewuste dag.

Door de manier waarop sommige mensen dergelijke momenten vastleggen, begint het volgens Gajadin erop te lijken dat volksvertegenwoordigers die in De Nationale Assemblee (DNA) harde debatten met elkaar voeren, daarna niet samen een kopje koffie mogen drinken. Ook geven deze acties aan dat hij niet mag praten met personen die een andere politieke visie hebben. “Wanneer Bouterse naar Coronie gaat en gesprekken voert met leden van de Palu, NPS en Abop, dan mag het wel, maar als het een politicus van de oppositie is, dan kan dat niet door de beugel”, benadrukt hij. Gajadin vindt dat als er op zo een wijze geredeneerd wordt, hij met duizenden mensen niet zou mogen praten.

De VHP-parlementariër gaat er ook vanuit dat een dergelijk opschrift bij de foto is gebruikt, omdat Mahawatkhan in de afgelopen periode fel van leer getrokken is tegen de VHP. “Dus proberen die mensen nog meer te stoken”, haalt hij nog aan. Tijdens het gesprek zou Gajadin aan Mahawatkhan zijn zorgpunten ook kenbaar hebben gemaakt over diens uitspraken tegenover de partij.

door Richelle Mac-Nack