ARMOEDE EN HET PAKKETTENLAND

Elke maand worden 10.000 voedselpakketten landelijk verstrekt. Waar wij dachten dat het verstrekken van pakketten slechts tot een bepaalde periode zou duren, zien we dat er steeds meer registratiepunten bij komen, terwijl de vraag naar voedselpakketten bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) met de dag toeneemt. Volgens velen wordt de armoede bewust gecreëerd om kiezers afhankelijk te maken en te strikken bij de opkomende verkiezingen. Hoewel wij niet zo zeker hiervan zijn, weten wij wel dat de regering de grote boosdoener is. Vooral de afgelopen twee jaar heeft het beleid alleen maar voor achteruitgang gezorgd. De koers is gestegen en daardoor wordt het het ondernemers moeilijk gemaakt, terwijl ook de werkgelegenheid hierdoor eerder af- dan toeneemt. Bij het afhalen van het pakket moet door de sociaal zwakkere een bedrag van SRD 50 worden betaald. Een voedselpakket heeft een waarde van SRD 225. In de districten is de waarde SRD 275, omdat de transportkosten erbij komen kijken. In zo een pakket bevinden zich onder andere rijst, olie, zout, suiker, sardien, blom, aardappelen, thee, kip, toiletpapier en gele erwten. Dit zijn allemaal basis producten die het grootste deel van de bevolking met gemak zou moeten kunnen kopen. In plaats de overheid kijkt naar mogelijkheden om de productie te stimuleren, zodat er werkgelegenheid gecreëerd wordt, worden alsmaar pakketten verstrekt. Hierdoor worden de mensen afhankelijk gemaakt van de regering, terwijl de regering juist mogelijkheden zou moeten creëren voor het volk. Voorts is het ook opvallend, dat regeringsautoriteiten overal in het land pakketten verdelen, terwijl niet duidelijk is wie voor deze kosten opdraait. Dit is ook corruptiegevoelig. Er is informatie dat leveranciers, die betrokken waren bij het schandaal van Naschoolse Opvang, weer aangetrokken zijn om pakketten te leveren. Wie houdt een oogje in het zeil ten aanzien van de sociale pakketten?