Suraj Sahadew-Lall: ‘Geen verbetering onder deze regering’

De particuliere bushouders roeren zich wederom, omdat zij al meer dan zes maanden geen brandstofcompensatie hebben ontvangen. Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangen Behartiging Particuliere Bushouders, zegt tegenover De West, dat het een gewoonte is geworden van de regering om pas na een achterstand van zes of zeven maanden, de brandstofcompensatie van twee of drie maanden over te maken. Hij zegt dat het actiecomité meerdere malen verzocht heeft om een verbetering, zodat de particuliere bushouders op tijd betaald kunnen worden, maar volgens hem is de gewenste verbetering nog steeds uitgebleven. Hij is de mening toegedaan dat de huidige regering nimmer gehoor heeft gegeven aan de roep van de bushouders, volgens hem doet zowel de regering als de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) wat ze wil.

Hij merkt op, dat de situatie in andere sectoren ook steeds nijpender wordt. “De economische situatie in het land zorgt hiervoor. De regering hoopt zoveel schulden op, ook andere sectoren kunnen hun subsidie niet ontvangen”, aldus de voorzitter van het actiecomité. Er zal volgens hem geen verbetering meer komen onder de regering Bouterse. “Het handelen van deze regering zal grote politieke consequenties met zich meebrengen”, aldus Sahadew-Lall.

Gezien de bushouders weinig hoop hebben op verandering, en niet uitkomen met hetgeen zij verdienen, proberen zij volgens Sahadw-Lall, toch het hoofd boven water te houden. De vele beloften die gedaan zijn door de overheid aan de bushouders, zijn nooit bewaarheid geworden. Hij wijst erop dat het actiecomité de frauduleuze praktijken die plaatsvinden binnen de PLO, onder de aandacht van de regering heeft gebracht. “Er wordt echter niets aan gedaan, daarom begrijp ik niet waarom de president zegt dat hij de corruptie gaat aanpakken”, zegt hij. Sahadew-Lall haalt aan dat het erop lijkt dat de regering geen weet heeft hoe zij aan de bestrijding van corruptie moet beginnen binnen PLO. “Als zij dat niet kan, moet zij het actiecomité erbij betrekken”. Hij heeft wel het idee dat zo een handeling lang op zich zal laten wachten, omdat de regering volgens hem bepaalde mensen en organisaties juist ondersteunt in deze zaken die niet door de beugel kunnen.

De ontevredenheid is niet alleen groot bij de bushouders, volgens Sahadew-Lall heerst die binnen alle lagen van de samenleving. Hij benadrukt dat er ook veel ontevredenheid is onder de ambtenaren. “Overleven in deze periode gaat niet gemakkelijk”, haalt hij aan. Ondanks dat de bushouders nu geen hoop hebben op verandering, is Sahadew-Lall ervan overtuigd dat er een einde komt aan deze situatie als deze regering niet meer aan de macht is.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles