DA’91 gaat verkiezingen in met politiek ‘trafasie’

De politieke partij DA’ 91, heeft afgelopen zaterdag tijdens haar jaarvergadering in het partijcentrum aan de Gladiolenstraat, haar strategie naar de verkiezingen van 2020 gepresenteerd aan de leden. DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-del Castillho, heeft in haar toespraak aangegeven, dat de enige manier om de verkiezingen in te gaan, is door de nadruk te leggen op de nieuwe politieke lijn die de partij nu volgt, namelijk ‘politiek anders’ oftewel ‘politiek trafasie’. Zij merkte op dat de bestaande politiek in Suriname niet de nodige welvaart en het welzijn heeft gebracht voor Surinamers en dat het nu tijd wordt dat zaken anders aangepakt worden. Alihusain-del Castillho die twee jaar geleden is gekozen tot voorzitter van DA’91, benadrukte dat DA’91 de partij is van hoop, omdat DA’91 ook in de moeilijkste tijden stand heeft gehouden.

Tijdens de jaarvergadering werd het financieel verslag van de partij gepresenteerd aan de leden. Nadat de verificatiecommissie het verslag had gescreend, werd het goedgekeurd. Ook werd er een motie aangenomen waarin het werk van het dagelijks bestuur werd gecomplimenteerd en waarin de ondertekenaars van de motie, voortgang van het huidige beleid van de partij vragen.

DA’91-voorzitter zei dat wij in een situatie leven waarbij mensen niet meer fysiek zijn vastgeketend, zoals onze voorouders, maar geestelijk. Zij merkte op dat mensen hun vrijheid wordt ontnomen. Zo zei zij dat mensen gebukt gaan onder de financiële situatie die gecreëerd is door de regering, maar uit vrees voor rancune niet meedoen aan protestacties of mensen die vanwege de financiële situatie twee banen hebben en daardoor niet deel kunnen nemen aan dergelijke activiteiten.

Partijraadvoorzitter Sunil Oemrawsingh, hield de leden voor dat DA’91 nu al voorbereid moet zijn op de verkiezingen, mochten er vervroegde verkiezingen komen. Hij zei dat DA’91 een partij is die continu aan het groeien is. Om de groei te vergroten, legde Oemrawsingh de nadruk op het belang van netwerken, het werven van leden, promoten van het nieuwe denken van de partij, mobilisatie, scholing en begeleiding en het verder verstevigen van vriendschappen onderling. De partijraadvoorzitter benadrukte dat DA’ 91 een jonge partij is met genoeg ruimte om mensen te accommoderen. Zo gaf hij ook aan dat de partij als jonge partij genoeg plaatsen heeft om in te vullen op de kandidaatlijsten. Echter moeten belangstellenden volgens hem wel voldoen aan de gestelde voorwaarden van de partij. Oemrawsingh benadrukte dat de partij de kennis, deskundigheid en ervaring in huis heeft om de verkiezingen te winnen.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles