WAKKER

De binnenlandbewoners zijn langzaam wakker aan het worden en beginnen door te krijgen dat veel partijen die voor de verkiezingen naar het binnenland gaan, slecht één doel hebben, namelijk zoveel mogelijk stemmen binnenhalen, zodat zij regeermacht kunnen krijgen. Het gaat niet echt om het wel en wee van de bewoners en alle beloften die gedaan worden, zijn na de verkiezingen vergeten. De pakketten waren slechts tijdelijk en de optimale levering van brandstof voor elektriciteit… die was ook tijdelijk. Misleiding zouden we dat kunnen noemen of bewust de gemeenschappen achter houden. Waarom kan de brandstof maanden voor de verkiezingen wel optimaal geleverd worden en na de verkiezingen niet. Scholen worden gebouwd, maar na de verkiezingen zien we helaas dat ze niet zin afgebouwd en overwoekerd worden door wied. Het leidingwater dat beloofd was, is uitgebleven, terwijl rustig wordt toegekeken hoe de rivieren met kwik van de goudwinning vervuild worden. Toch kunnen wij zeggen dat de binnenlandbewoners langzaam wakker worden. Zij hebben intussen gemerkt dat zij alleen goed om te stemmen, terwijl zij voor de gek gehouden worden. Het is duidelijk dat de bewustwording onder de binnenlandbewoners aan het groeien is. Zij klampen zich niet meer vast aan een bepaalde politieke partij, maar sluiten zich aan bij andere partijen. Dit geeft aan dat zij niet meer geloven wat hen wordt voorgehouden. Tijdens bezoeken van partijen aan hun dorpen, stellen ze kritische vragen. Ook wordt er duidelijk gewezen op de problemen binnen de dorpen. Opeenvolgende regeringen hebben keer op keer bewezen dat het binnenland geen prioriteitsgebied is. Het is niet te vermijden dat de regerende partij kort voor de verkiezingen met pakketten naar de bewoners van het binnenland zal stappen. Wij hopen dat de bewoners dan helemaal wakker geworden zijn en beseffen dat ontwikkeling duurzaam moet zijn en niet moet bestaan uit een levensmiddelenpakket.