The Next Generation Movement gaat draagvlak zoeken

The Next Generation Movement begint vanaf 12 april met een nieuwe fase van de acties tegen de regering. De protestorganisatie gaat alle sectoren benaderen op zoek naar draagvlak. Dit zei Xaviera Jessurun, trekker van de groep, aan de actievoerders. In eerste instantie kwam dit niet goed over bij de actievoerders, omdat zij van mening zijn dat er onverkort door gegaan moet worden met de acties om de regering naar huis te sturen.

Volgens hen is het effect van een dergelijke stop dat mensen het geloof in de actie verliezen. Nadat Jessurun de groep toesprak, kreeg zij hen toch zover om mee te gaan met haar plan. Echter is er naast plan A ook een plan B toegevoegd aan de acties. Zo zal The Next Generation Movement volgende week een stille loop organiseren. De eerste dag waren er tussen de 200 – 300  actievoerders, waren er ruim 100 mensen

De actievoerders hebben zich begeven naar De Nationale Assemblee (DNA), alwaar zij dezelfde brief die zij voor de vicepresident hebben achtergelaten, hebben afgegeven. In de brief worden de 51 parlementsleden opgeroepen om hun eed in gedachten te houden. Volgens de protestorganisatie is de regering niet in staat om het volk welvaart en welzijn te bieden, daarom is de organisatie van mening dat de regering de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen. In de brief worden de parlementsleden eraan herinnerend dat zij conform artikel 74 van onze Grondwet, het besluit kunnen nemen om de president tussentijds te laten aftreden.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles