MONUMENTALE VERNIELING

Het komt steeds vaker voor, dat roekeloos rijdende automobilisten door te hard rijden de controle over het stuur verliezen en van de weg geraken. Niet zelden komen dan de auto’s van deze wegpiraten tegen gebouwen en stoepen aan die tot ons gebouwd erfgoed behoren. Aan de F.H.R. Lim A Po Straat vernielde enige tijd geleden een auto de stoep van deze monumentale woning. De particuliere ondernemer is reeds gestart met het herstel van de stoep en wacht dus niet op derden om de zaak zo goed als mogelijk in originele staat terug te brengen.

 Stoep sociale zaken.

Bij lanti is het weer een heel andere aanpak of in de meeste gevallen helemaal geen aanpak, zoals bij de stoep van een kantoor van Sociale Zaken op de hoek van de Henck Arronstraat en de Jessurunstraat. Daar werd de stoep van dit monumentale gebouw ruim 4 jaar geleden aangereden door een auto waarvan de bestuurder de bocht veel te ruim beschreef en een aanzienlijke vernieling aan de stoep veroorzaakte. Een deel van het balkon dreigde hierdoor in te zakken en leverde een gevaar op voor voorbijgangers en voertuigen. Wat deed de overheid ter correctie? Er werd op de stoep een ijzeren pijp aangebracht om het balkon te stutten en verder deed men niets meer. De stoep is inmiddels voor de tweede keer aangereden en de schade is verder toegenomen. We hopen dat na publicatie van deze foto’s lanti eindelijk zal optreden. Een goede metselaar en wat cement en zand kunnen wonderen als resultaat opleveren.