Personeel AdeKUS hervat werk

De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft hedenochtend na een algemene leden vergadering (alv) besloten om de werkzaamheden te hervatten. De woordvoerder van WFU, Suneel Soeknandhan, zegt dat alle leden om 11:00 uur weer op hun plek waren. De werkzaamheden zijn hervat na een protestactie van vijf dagen.

De WFU heeft bij het gesprek van gisteren met het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdekUS), een principeakkoord bereikt, waarin is opgenomen dat de onrechtmatige belastinginhouding op de kleding- en schoeiseltoelage, eind van deze maand al teruggestort zal worden. Daarnaast is er ook in het akkoord opgenomen dat in de maand mei er een begin gemaakt zal worden met gesprekken over de cao van 2018.

Soeknandhan wijst verder erop, dat ook de herstructurering is opgenomen in het principeakkoord. Gistermiddag werd het principeakkoord reeds getekend, maar het bestuur van de bond hield het bestuur van AdeKUS voor dat er eerst overleg gepleegd zou worden met de leden. Dit vond vanmorgen plaats om 08:00 uur. Soeknandhan zegt dat nadat de leden geïnformeerd waren over het akkoord, zij hun toestemming hebben gegeven. “Dus nu is het principeakkoord officieel van kracht”, zegt hij.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles