Inhaalduel bepalend voor kampioenschap Para

De strijd om het kampioenschap bij de Para Sportbond (PSB) is nog niet gestreden. Uit de vernieuwde statistieken van PSB-competitieleider Ricardo Palmtak blijkt, dat er nog een inhaalduel gespeeld moet worden door de teams van Real Meursi en de Osembo Sport Vereniging (OSV). De uitkomst van dit inhaalduel zal bepalend zijn voor de top-2 posities van de bond.

Inter Bosse kon afgelopen zondag al het kampioensfeest hebben gevierd doordat de ploeg een belangrijke zege boekte op titelverdediger Ghana, maar het verlies van Aquila tegen Real Meursie heeft de kaarten nu anders doen staan. Real Meursie maakt nu een grotere kans de titel te pakken, omdat deze ploeg nu 10 punten heeft, 1 punt minder dan koploper Inter Bosse. Een overwinning in de inhaalwedstrijd tegen OSV betekent dat niet In-ter Bosse, maar Real Meursi zich de nieuwe kampioen van de PSB mag noemen. Alle andere teams zijn al uitgespeeld.

Volgens competitieleider Palmtak wordt vandaag het beslissende inhaalduel afgewerkt in het Andre Brahim Stadion te Billiton. Het wordt dus duimen voor Inter Bosse, dat met 11 punten de finaleronde heeft afgesloten. In-ter Bosse won zondag het slotduel tegen titelhouder Ghana met 2-1, dankzij de winnende goals van Giovanni Harderwijk en Clementelli Scheek.

Harderwijk opende in 6de minuut de score, terwijl zijn teamgenoot Harder-wijk de score naar 2-0 tilde in de 48ste minuut. PSB-topscorer Rinus Haabo scoorde in de 71ste minuut de aansluitingstreffer voor Ghana en bepaalde daarmee de eindstand van een duel, dat maar liefst 8 gele kaarten kende.

Twee hiervan werden getoond aan Roberto Sait van Ghana, die automatisch met rood het speelveld moest verlaten. Ook Milton Koenders van Inter Bosse onderging hetzelfde lot, waardoor beide teams het duel afsloten met 10 man.

Ook Locomotief sloot het duel tegen OSV af met tien man, maar ondanks deze numerieke minderheid gelukte het Locomotief een einde te maken aan de kampioensaspiraties van OSV door met 2-0 te zegevieren. Raquell Walcott en Lomotief goalgetter Juhninio Pengel, runner-up op de PSB-topscorerslijst, bepaalden met hun goals het lot van OSV. Rutsel Gambier van Locomotief scoorde een directe rode kaart. In dit duel vielen er 4 gele kaarten.

Real Meursie klopte in een zeer spannende ontmoeting Aquila met 3-2 door doelpunten van Sirano Weegman (28), Arsinio Sno (48) en Ubio Schultz (80). Voor Aquila scoorden Donnevan Plet (50) en Micheal Marengo (69) de tegengoals.

De stand:

Plaats/Vereniging                           Gesp.                   Pnt.

1.Inter Bosse                                   5                           11

2.Real Meursie                                4                           10

3.Ghana                                            5                           7

4.Locomotief                                   5                           6

5.OSV                                                4                           4

6.Aquila                                             5                           4

(DRP)