Personeel AdeKUS barricadeert ingang

Het personeel dat aangesloten is bij de Werknemers Federatie Anton de Kom Universiteit (WFU), heeft in de vroege ochtend de ingang van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) gebarricadeerd. Het personeel ging hiertoe over omdat het universiteitsbestuur vanmorgen niet aanwezig was bij de vergadering die sinds afgelopen vrijdag was afgesproken. Het universiteitsbestuur en WFU hebben nog geen overeenstemming kunnen bereiken.

Bondsvoorzitter Hugo Blanker zegt aan de krant dat de medewerkers eind april kunnen beschikken over de onterecht ingehouden inkorting op kledinggeld. Uiterlijk 14:00uur wordt verwacht dat de WFU de hoofdlijnen van het universiteitsbestuur over voorstellen met betrekking tot de aanpassing van salarissen, start nieuwe onderhandeling en de informatie over de loonstructuur bekendmaakt. De onderhandelingen worden morgen voortgezet.

De bond had afgelopen vrijdag een brief gericht aan de minister van Onderwijs om diverse te bespreken, echter had de bond vanmorgen nog geen reactie ontvangen. Om bepaalde redenen kon de minister de bond niet ontvangen en schoof dat op het bord van het universiteitsbestuur. Echter vernam de bond pas vanmorgen van het universiteitsbestuur dat er om 9:30uur een meeting was gepand, waardoor de bondsleden besloten om niet meer naar het ministerie te gaan. Tijdens het gesprek waren de poorten nog gesloten.

Zojuist werd de actie die afgelopen vrijdag was begonnen door de WFU, opgeheven. De WFU had aan het universiteitsbestuur een voorschot van 40 procent gevraagd op het huidige salaris per eind februari en zou uiterlijk 15 maart worden uitbetaald. Toen de uitbetaling uitbleef, ging de WFU in actie.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles