Inter Bosse heeft voetbaltitel Para in vizier

Inter Bosse mag zich zondag aanstaande de nieuwe clubkampioen van het district Para noemen indien de club het slotduel tegen titelverdediger Ghana wint. Bij winst komt Inter Bosse op 11 punten en is de ploeg niet meer in te halen door de concurrenten, te weten Ghana, Osembo Sport Vereniging (OSV) en Real Meursie.

De laatste drie hebben alle 7 competitie-punten en ook nog kans het kampioenschap van de Para Sportbond (PSB) te veroveren. Inter Bosse speelt zondag 18 maart aanstaande tegen Ghana, terwijl Real Meursie het zal moeten opnemen tegen Aquila. OSV zal de degens kruisen met Locomotief, dat geen kans meer maakt op de top-2 posities. De ploeg met de naam van het rijdende staal haalde afgelopen zondag echter een knap staaltje uit door Aquila met 2-1 te verslaan. Door deze zege maakte Locomotief het moeilijker voor Aquila om de PSB-titel te veroveren. Aquila is blijven steken op 4 punten, terwijl Locomotief de eerste 3 competitiepunten in de wacht heeft weten te slepen. Dween Balker en Juhninio Pengel zorgden met hun goals voor Locomotief daarvoor, terwijl Roche Gambier de eer redde voor Aquila.

Aquila heeft nu nog een theoretische kans op het kampioenschap, maar moet zondag dan winnen van Real Meursie en duimen op een verlies van OSV en een nederlaag van titelhouder Ghana. Indien dat gebeurt sluit Aquila de finaleronde af met 7 punten, evenveel als Ghana en OSV en zal er een halve competitie moeten worden gespeeld tussen deze drie team om het semi-kampioenschap. Anders is het wanneer Ghana gelijkspeelt tegen Inter Bosse en OSV en Real Meursie winnen. Dan eindigen de laatste twee op 10 punten en kunnen Inter Bosse en Ghana beide het kampioenschap en het semi-kampioenschap vergeten, omdat zij dan eindigen met respectievelijk 9 om 8 competitiepunten, veel minder dan OSV en Real Meursie dus.

Een andere mogelijkheid is dat drie teams met 10 punten eindigen op de eerste plaats, te weten: Ghana, Real Meursie en OSV. Deze drie teams moeten zondag dan winnen. Maar…zoals PSB competitieleider Ricardo Palmtak het zelf aangeeft, zijn de teams opgewassen tegen elkaar. Zondag werd het bewijs daartoe weer geleverd door de 2-1 zege van Locomotief op Aquila, het 0-0 gelijkspel van Real Meursie tegen titelkandidaat Inter Bosse en de 3-2 overwinning van Ghana op OSV.

Door de zege bleef Ghana in de race om prolongatie van het kampioenschap.

Niemand minder dan PSB-topscorer Rinus Haabo, Roberto Jabini en Gyermo Galimon zorgden daarvoor. De balvirtuozen trokken een met 10 man spelend Ghana over de streep door een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning. Revelino Redmond (11) en Edmond Hunte (19) plaatsten OSV al heel vroeg op voorsprong en tot overmaat van ramp moest Ghana vanaf de 38ste minuut met tien man verder. Melvin Jabini moest het veld verlaten vanwege zijn tweede gele kaart dus automatisch rood. Desondanks pakte de regerende kampioen de 3 kostbare punten en kan het team bij een overwinning zondag de titel prolongeren, mits titelconcurrent Inter Bosse steken laat vallen. Het belooft zondag dus heel spannend te worden in het Andre Brahim Stadion te Billiton/Para. De start van de eerste wedstrijd tussen Aquila en Real Meursie is gepland voor 12.00 uur, waarna de twee andere duels volgen.

(DRP)