SCVU óók langs Ruckers

Het was een partij waar de Surinaamse basketballiefhebbers naar uitkeken; de ontmoeting tusse ongeslagen koploper SCVU en het versterkte Ruckers in de tweede  ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. Met onder meer Winston Bosk Haile Sumter, Safiero Fraser en Jason Fisher in de gelederen zou Ruckers de  meervoudige landskampioen uit Uitvlugt mogelijk zijn eerste verliespartij van het seizoen kunnen bezorgen. Echter, SCVU dacht er anders over. Onder aanvoering van Gylan Watamaleo boekte de ploeg zondagavond een 72-62 zege op Ruckers, dit na een ruime voorsprong van 41-33 bij het ingaan van de rust.

Fraser, die SCVU in de afgelopen tussentijdse transferperiode voor Ruckers verliet, leidde zijn ploeg met 25 punten.

SCVU boekte zijn negende overwinning op rij vanaf de start van het seizoen en de derde opeenvolgende zege in de tweede ronde. Eerder in de tweede ronde werden ook Yellow Birds en Finabank Koi Carper verslagen. Finabank Koi Carper won zondag na een ruststand van 43-31 utieindelijk met 87-76 van CLD. Dwight Berkleef van Finabank Koi Carper scoorde 26 punten tegen zijn oude ploeg. Bij CLD werd Earl Sabajo met 24 punten de topscorer.

Uitslagen heren tweede klasse: Rialto-BV Hurricanes 65-53 (29-36). Rialto: Vincent Lion 18 punten. BV Hurricanes: Marinio Windzak 21 punten.

De Arend-De Schakel 49-44 (20-25). De Arend: August Hooghart 13 punten. De Schakel: Diego Chin A Sen 12 punten.

Uitslagen maandag 12 maart: Meisjes U-16: Ballers Club Wanica-Rialto 104-15 (48-6). Ballers Club Wanica: Rochelle Jedinie 49 punten. Rialto: Cyarah Amaisi 9 punten. De Arend-SCVU 48-46 (18-27). De Arend: Mirelva Marica 23 punten. SCVU: Jolaine Nijman 22 punten.