CONTROLE BLIJFT UIT

Er is een luide roep naar controle op zwaar transport dat vervoerd moet worden. Houttransporteurs blijken wederom en een rage van te hebben gemaakt om met overbeladen transportwagens de wegen aan te doen. De voertuigen rijden zowel in de ochtenduren als in de avonduren. Het zal ons niet verbazen als er meer zullen volgen. Vorig jaar had het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, aangegeven dat er maatregelen zouden komen voor transporteurs die zich niet houden aan de voorgeschreven lading per truck. Zo zouden er wettelijke regelingen komen, waardoor aan transporteurs die de regels overtreden, boetes zouden worden opgelegd. Echter hebben wij niets meer hiervan gehoord. Enkele mensen worden rijk terwijl velen er last van ondervinden en de staat ook verder verarmd wordt, want zwaar transport zorgt ervoor dat de weg eerder aan rehabilitatie toe is. Wij hebben helemaal geen problemen met de houtexport, maar het vervoer moet wel volgens de regels geschieden, zodat de veiligheid van anderen op de weg niet in gevaar komt. Vooral over de Wijdenboschbrug rollen trucks met houtblokken regelmatig naar achteren waarbij de bestuurders de trucks nog net tot stoppen kunnen brengen. Door de overbeladen voertuigen worden wegen en bruggen kapot gereden. Vorig jaar is een aantal bruggen ingestort, dat veel kost de overheid veel geld. De overheid voerde in 2017 de controles op zwaar transport op. Er werden weegschalen op bepaalde punten geplaatst en ook de toegestane tonnage werd vastgesteld. Echter duurde dit maar kort. De bestuurders van zwaar transport lappen de regels dus aan hun laars en de situatie is weer net als voorheen. Ook de politie doet vaak niets als zij deze overbeladen voertuigen ziet op de weg. Men gaat op de oude voet verder, terwijl de belastingen van het volk voor steeds dezelfde zaken gebruikt moeten worden.