SCVU zet zegereeks voort

SCVU is tot nog toe foutloos in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De ploeg uit Uitvlugt won gisteren ook in de tweede ronde van Finabank Koi Carper en liet haar achtste overwinning van het seizoen optekenen. Werd Finabank Koi Carper in de eerste met 90-45 opzij gezet, gisteren werd het 92-48 voor SCVU.

Gylan Watamaleo, die aan een sterk seizoen bezig is, leidde SCVU met 23 punten. SCVU koesterde bij de rust een 42-27 voorsprong.

Mitchell Haas werd met 16 punten de topscorer bij Finabank Koi Carper.

SCVU won zijn eerste partij van de tweede ronde met 60-57 van Yellow Birds.

Finabank Koi Carper incasseerde gisteren zijn zevende nederlaag tot nu toe. In de eerste ronde won de ploeg slechts één van de zes wedstrijden, alleen tegen CLD. In de tweede ronde werd behalve tegen SCVU werd ook verloren van De Schakel.

Hekkensluiter CLD incasseerde gisteren zijn achtste verliespartij op rij overall en de tweede op rij in de tweede ronde. Yellow Birds wees de ploeg uit Noord net als in de eerste ronde opnieuw terug: 89-55, dit na een 44-24 voorsprong. In de eerste ronde wonnen de Gele Vogels met 96-50.

Earl Jones had met 14 punten de grootste bijdrage bij Yellow Birds. Bij CLD was dat Earl Sabajo met 28 punten.

De Gele Vogels verloren in de eerste ronde alleen van De Schakel en SCVU en wonnen dus vier van de zes wedstrijden. Naast de zege op CLD verloor Yellow Birds in de tweede ronde van SCVU.

In de jongens U-19 klasse werden gisteren twee partijen afgewerkt. CLD wees Finabank Koi Carper met 113-52 terug, dit na een 48-25 rustscore. Steven Kwasiba leidde CLD met 23 punten. Gabriel van Ommeren had 24 punten voor Finabank Koi Carper.

Eveneens in de jongens U-19 klasse won De Schakel na een 26-29 achterstand bij de rust uiteindelijk met 73-65 van Rialto. Gangmaker Lagwijn Brondenstein leidde De Schakel met 34 punten, terwijl Vincent Lion er 21 had voor Rialto.