Hoefdraad probeerde OBS-leden voor schut te zetten

“Financiënminister Gillmore Hoefdraad vertelde alleen maar onwaarheden toen hij aangaf dat de OBS-leden op 28 februari uitbetaald zijn geworden. Ook de betalingen waarover waarnemend onderwijsminister Patrick Pengel het in De Nationale Assemblee (DNA) had, zijn niet uitbetaald conform de gemaakte afspraken”, aldus Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS). Pengel gaf aan dat de beloofde verhoging van 25 procent en de bedragen met terugwerkende kracht (twk), gisteren via de banken overgemaakt zijn op de rekeningen van de OBS-leden. Pengel gaf aan dat de uitbetaling even op zich liet wachten vanwege de administratieve verwerking van de maanden waarover twk uitbetaald moest worden. Themen benadrukt dat het vervoer nog niet gegarandeerd is, de leden willen zeker weten dat alle gelden gestort zijn. Pengel heeft ondertussen contact gemaakt met de organisatie. Themen hoopt dat de betaling inderdaad is gedaan zoals de bewindsman in DNA aangaf. De organisatie houdt morgenavond een vergadering met de leden om na te gaan of alle leden uitbetaald zijn conform de gemaakte afspraken. Voorts zal er besloten worden of de actie opgeschort zal worden.

OBS blijft vooralsnog in actie. Indien de actie opgeschort wordt, zal het OBS harde afspraken maken met de regering om te voorkomen dat de leden weer te maken krijgen met achterstallige betalingen.

Het landelijk schoolvervoer en het bus-en bootvervoer dat aangesloten is bij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) is sedert afgelopen maandag in staking. De bewindsman gaf verder aan in dialoog te zullen treden met de organisatie om de acties zo gauw als mogelijk op te heffen, zodat de schoolkinderen weer normaal vervoerd kunnen worden.

-door Kimberley Fräser-