Regering stort gedeeltelijk voor OBS

Acties duren voort

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), heeft een gedeelte van de achterstallige gelden ontvangen. Dit deelde de voorzitter van OBS, Kenneth Themen, in gesprek met De West mee. Vandaag zijn de leden van de OBS, die belast zijn met het schoolvervoer en het nationaal vervoer, voor de vierde dag in staking. Themen zegt dat de acties niet opgeschort zullen worden, omdat slechts een deel van de betaling is voldaan. “Dit moet eens tot een einde komen, anders zullen we elke maand één dag het werk moeten neerleggen om onze gelden af te dwingen”, benadrukt de OBS-voorzitter. Hij stelt dat OBS een standpunt heeft ingenomen en daarachter zal blijven staan om te voorkomen dat dergelijke gevallen zich weer voordoen in de toekomst.

Themen weet niet precies hoeveel er is overgemaakt, maar hij zegt dat de OBS erop staat dat de volledige betaling wordt voldaan alvorens de acties worden opgeschort. De leden van de OBS zijn afgelopen maandag in actie gegaan, omdat de regering haar beloftes omtrent de betalingen niet was nagekomen.

De OBS-leden waren bereid om de door de regering voorgestelde tariefsverhoging van 25 procent te accepteren, in plaats van de 40 procent waar zij om hadden gevraagd. Nu er slechts een deel betaald is, zijn de leden van mening dat de regering hen wederom op de lange baan schuift. De OBS-leden hadden tevens gevraagd om de betaling van januari en februari samen met de tariefsverhoging en twee maanden met terugwerkende kracht uiterlijk eind februari uit te betalen. Hoewel de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, aangaf dat de stukken voor betaling sinds 28 februari bij de SPSB-bank zijn, bleek volgens de OBS-voorzitter niets daarvan te kloppen. Themen gaat ervan uit dat de minister nog geen fiat had gegeven voor de betaling aan de OBS-leden. Hij haalt aan dat de gedeeltelijke betaling veel te lang op zich heeft laten wachten.

door Richelle Mac-Nack