Regering schuift langzaam aan bij vergadering

Vandaag tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende ratificatie van het verdrag Minamata Convention on Mercury, was de regering bij aanvang van de vergadering voor het grootste deel afwezig in het parlement. Slechts de ministers Soewarto Moestadja van Arbeid, Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Christien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, waren aanwezig bij de aanvang van de vergadering. Minister Dodson die tijdens de voorgaande vergadering afwezig was, werd in de gelegenheid gesteld in te gaan op de vragen van het parlement, terwijl de rest van de ministers langzaam aanschoof.

Vandaag was het de tweede ronde van de regering om antwoord te geven op vragen van het parlement. Ondanks de afwezigheid van de ministers, werd na een korte schorsing besloten de vergadering voort te zetten in de hoop dat de rest van de ministers onderweg was naar het parlement.

“Alle ministers zijn geconverseerd over de vergadering. Allen hebben een geüpdate schema ontvangen om te voorkomen dat u zou vragen waar ze zijn. Ik ben niet meer van plan extra aandacht daarvoor te vragen. Ik hoop dat zij onderweg zijn”, sprak Moestadja.

Minister Moestadja deelde het college mee dat om invulling te geven aan de afspraken die gemaakt waren met het parlement, de aandacht van de regering is gevraagd voor ontmoetingen in het parlement. De bewindsman benadrukte dat de regering niet de indruk wil wekken alsof het parlement niet met respect behandeld wordt. Hij liet weten dat de ministers minstens twee keer in de week en kort voor zijn komst naar het parlement, op de hoogte zijn gesteld van de vergadering.

door Priscilla Kia