REHABILITATIE PLEIN WAS EXCUUS EN ONNODIG!

Gisteren werd het Holi feest, Phagwa, wederom groots gevierd op het Onafhankelijkheidsplein. Phagwa is een hindoeïstisch feest, dat jaarlijks in de maand maart gevierd wordt, het is de feestelijke uiting van de overwinning van het goede op het kwade en ook een nieuwjaarsfeest. Omdat het Phagwa festival een van de grootste evenementen is in ons land, werd er natuurlijk rekening gehouden met de veiligheid van de feestgangers. De organisatie die achter het grote feest staat, had ervoor gezorgd dat alle wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein werden afgesloten. Helaas is men vergeten, dat het Onafhankelijkheidsplein niet zo lang geleden is ‘gerehabiliteerd’. De duizenden bezoekers hebben weer grote schade aan de grasmat van het plein aangebracht. Of is men al vergeten dat in mei 2017, dranghekken werden geplaatst om zo nodig het Onafhankelijkheidsplein te rehabiliteren? Deze werkzaamheden werden verricht door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C). Waarvoor is er vorig jaar zoveel kapitaal verbrast, als toch de grasmat weer wordt vertrapt? Waarom komt men steeds weer naar het Onafhankelijkheidsplein om voor de zoveelste maal schade aan te richten? Het is dan misschien wel een mooi gebaar van de organisatie dat dit evenement gratis toegang biedt voor alle bezoekers, maar het zou de organisatie sieren als zij besefte welke schade wordt aangericht aan dit historische plein. Er zijn genoeg locaties in Suriname, die een groot aantal mensen kan accommoderen, waardoor het Holi feest toch uitgebreid kan worden gevierd. De overheid is de hoofdschuldige, want het behoeft geen lang betoog, dat ze gewoon de vergunning kan weigeren. Ze onderhoudt het plein bovendien bar slecht. De zogenaamde rehabilitatie die na 20 mei 2017 door de overheid werd aangekondigd, heeft niets noemenswaardigs opgeleverd. De zogenaamde rehabilitatie was dus toch maar een drogreden om protesterenden van het plein te houden. Zoals bij veel initiatieven van deze regering, was ook deze rehabilitatie dus onnodig, want je laat naderhand feestgangers toch weer toe om schade aan te richten aan de nieuwe grasmat. In december van 2017 werd al schade aan de grasmat veroorzaakt bij het plaatsen van de reuze kunstkerstboom. Bezoekers hebben al het gras rondom de boom toen totaal vertrapt. Zie de bijbehorende foto hieronder.