Broki pakt leidersrol in SVB Tweede Divisie

Broki heeft de leidersrol overgenomen in de competitie van de SVB Tweede Divisie. Door zondag in het Monsigneur Alouisius Zichem Sportcomplex 0-0 gelijk te spelen tegen Happy Boys, heeft Broki nu een kleine voorsprong opgebouwd op ACoconut. De  laatstgenoemde was koploper, maar ging in zijn voorgaande wedstrijd met 2-3 onderuit tegen Flora en bleef zo steken op 24 punten uit 12 wedstrijden. Broki staat nu nummer 1 met 25 punten uit 13 wedstrijden. De voetbalploeg uit Abrabroki vertoonde in de afgelopen wedstrijden een gestadige ontwikkeling, welke hen langzaam maar zeker promoveerde naar de toppositie. Met nog vijf duels voor de boeg is Broki nu ook een serieuze kandidaat voor het kampioenschap.

Titelkandidaat Santos, die teruggevallen is naar de derde positie, was het afgelopen weekeinde vrij, maar komt zaterdag 10 maart aanstaande weer in actie en wel tegen titelconcurrent ACoconut. Dit duel is heel belangrijk voor beide ploegen, omdat bij een verlies of gelijkspel de kans bestaat dat het verschil met de nieuwe koploper Broki groter wordt. Ook Happy Boys heeft dan kans beide teams voorbij te streven, omdat de ploeg uit Meerzorg/ Commewijne nu vierde staat met 23 punten uit 13 wedstrijden.

Jong Aurora maakte de spanning in de SVB Tweede Divisie nog groter omdat deze club zaterdag in het Mgr. Aloysius Zichem Sportcomplex met 3-0 won van Slee Jr en zo het puntentotaal bracht op 20 uit 13 wedstrijden. Tahiti bracht een keer in haar tegenvallende resultaten door Deva Boys zaterdag in het AK-Stadion met 1-0 te verslaan. Het programma van de Tweede Divisie wordt donderdag 8 maart om 20.00 uur vervolgt in het Essed Stadion met het duel tussen Flora en KD, dat voor onthutsende verrassingen zorgde door toppers als Santos en ACoconut te verslaan. De tussenstand:

1.Broki                 13-25

2.ACoconut        12-24

3.Santos              12-23

4.Happy Boys    13-23

5.Jong Aurora   13-20

6.Flora                  12-19

7.KD                      12-17

8.Slee Junior      13-17

9.Tahiti                 13-7

  1. Deva Boys 13-0

(DRP)