WAARVOOR DIENEN DE BUSSEN VAN HET LEGER?

De bussen van het Nationaal Leger zijn bedoeld om militaire troepen te vervoeren. In de afgelopen jaren heeft deze regering er een gewoonte van gemaakt om de bussen van het Nationaal Leger ook voor andere zaken in te zetten. Zo werd enkele jaren terug het besluit genomen om de bussen in te zetten voor het vervoeren van middag- en avondstudenten. Maar opmerkelijk is dat het leger zelf weinig gebruik maakt van de bussen en de regering de bussen inzet om eigenlijk propaganda te maken, zo worden sympathisanten van de NDP vanuit de stad te vervoerd naar regeringsplechtigheden die plaatsvinden buiten de stad. Enkele recente voorbeelden zijn de opening van de hybride elektriciteitscentrale te Pokigron in het district Sipaliwini en de opening van de Zeedijk Coronie. Voor beide plechtigheden zijn er bussen van het leger ingezet om de mensen heen en weer te vervoeren. Bij de opening van Zeedijk Coronie, zijn de bussen van het leger zelfs ingezet om mensen in Nickerie op te halen en natuurlijk moesten zij weer afgezet worden. Dit geeft ook een duidelijk beeld dat de huidige regering helemaal geen kaas heeft gegeten van wat bezuinigen inhoudt. ‘Bezuinigen’, dat is wat het volk steeds wordt voorgehouden. Echter doet de regering het zelf niet. Het vervoeren van studenten is op zich geen probleem, want deze jongeren zijn de toekomst van het land, maar dat de bussen worden ingezet voor het vervoeren van sympathisanten, is niet iets wat voordeel voor de ontwikkeling van het land met zich meebrengt. Trouwens, het is niet nodig dat de regering sympathisanten brengt naar dergelijke activiteiten, vooral niet met middelen van de staat. De overheid heeft in de afgelopen periode flink geïnvesteerd in de communicatie naar de samenleving toe, daarbij zijn er enkele nieuwe staaszenders geïntroduceerd. De mensen kunnen dus thuis blijven en deze activiteiten vanuit de huiskamer volgen, gezien de regering ervoor zorgt dat dergelijke activiteiten live worden uitgezonden. De regering moet nu de daad bij het woord voegen, als er gezegd wordt dat er bezuinigd wordt, moet het volk dat kunnen zien op elk vlak.