VERKIEZING IS PRIORITEIT

Ondanks dat de Surinaamse samenleving te kampen heeft met grote problemen, schijnt de regerende partij zich niet erg druk te maken hierover. Zij is momenteel druk bezig met haar verkiezingspropaganda. Bij diverse projecten die opgeleverd worden, wordt de paarse partij de lucht in geprezen. Het volk wordt voorgehouden dat het ergste voorbij en is en dat de oplossing nabij is. Elk weldenkend persoon weet dat het niet goed gaat met het land en dat het nog jaren duurt voordat het goed komt. De komende verkiezingen zijn gepland voor 25 mei 2020 en veel partijen zijn reeds begonnen met vergaderingen met hun achterban en met wijkvergaderingen die ervoor moeten zorgen dat zij meer kiezers binnenhalen. Maar in plaats van dat de paarse partij open en eerlijk is over de problemen waarin het land zit, worden er als vanouds mooie verhaaltjes verteld. Het volk heeft er momenteel niets aan hoeveel zetels de partij wil behalen bij de komende verkiezingen. Wat het vraagt, zijn oplossingsmodellen en een duidelijk plan van aanpak over hoe uit de crisis te komen. Echter gaat geen enkele paarse topper in op deze zaken tijdens meetings met het volk, wel worden er populistische uitspraken gedaan en zaken belooft die hoogstwaarschijnlijk niet gerealiseerd zullen worden. Wij hebben de strategie van de paarse partij allang door, de verkiezingen naderen en plotseling worden projecten die lang op zich lieten wachten gerealiseerd. Burgers die jarenlang moesten wachten op een bereidverklaring, krijgen die ineens. Dit alles om de populariteit van de paarse partij, die danig tanende is, ter vergroten. Maar de gerealiseerde projecten ten spijt, als de torenhoge schulden niet betaald kunnen worden en de totale gemeenschap in armoede is gedompeld, denkt de bevolking niet aan de mooie projecten, maar aan haar platte portemonnee.