VERKEERD BEELD SCHEPPEN

Dat de NDP een verkeerd beeld schept van verschillende zaken in de samenleving, om zo het volk voor de gek te houden, is niets nieuws. De NDP wil gezien worden als de grootste politieke partij, waarin geen enkele bevolkingsgroep wordt overgeslagen. Dat laatste is best een goed punt, toch zijn zaken niet helemaal pluis binnen de partij. Zo doet ze er alles aan om te verhullen dat haar populariteit tanende is, ook al moet zij daarvoor leugens verkondigen. In de afgelopen periode zijn twee van de strategieën die zij toepast, duidelijk naar voren gekomen, namelijk ervoor zorgen dat de samenleving niet gelooft dat er ook andere multi-etnische partijen zijn en dat zij zo een grote partij zijn, dat elke vergadering heel druk wordt bezocht. Om terug te komen op dat laatste, dan is het merkwaardig dat de partij hun feestvergadering beschrijft als één die druk bezocht is. Ook bij de feestvergadering in Coronie heeft de spreker van de avond meerdere keren aangehaald dat de zaal vol was, hoewel dat toch echt niet het geval was en de vergadering live uitgezonden werd op tv. Maar  aan de cameraploeg werd gezegd niet te vaak het publiek te filmen en als zij dat wel deed dan alleen het gedeelte filmen waar de meeste mensen zitten. Echter was het overduidelijk dat de zaal helemaal niet gevuld was. Ook moet gezegd worden dat er een grote groep mensen buiten stond. Die mensen waren niet voor de feestvergadering gekomen, maar voor de afterparty die zou volgen na de speeches van de NDP-toppers, want zoals we weten, heeft elke feestvergadering van de NDP een afterparty, zo worden vooral jongeren aangetrokken en ze komen er ook op af, ze komen niet voor het verhaal van de president, maar om zich op de afterpartij te ontspannen op kosten van de NDP. Ook heeft de NDP deze week uitspraken gedaan, waaruit zou blijken dat de VHP geen multi-etnische partij is. Dit doet zij tegen beter weten in, want de VHP is al enige jaren bezig om de partij te herstructureren, waarbij elke bevolkingsgroep is meegenomen. In het hoofdbestuur zijn er nu ook niet-Hindostanen. Het is nu de periode waarin alle politieke partijen zoveel mogelijk mensen achter zich proberen te krijgen, de samenleving moet daarom vooral kritisch zijn: kunnen alle beloften wel waargemaakt worden?