Politie Officieren Vereniging heeft geen conflict met Politiebond

Na jarenlang inactief te zijn, heeft de Politie Officieren Vereniging eindelijk een doorstart gemaakt. Het initiatief voor het oprichten van de vereniging is genomen door de officieren August van Gobbel, Omar Terborg en Kries Binda. Hoewel de officieren lid zijn van de Surinaamse Politiebond (SPB), willen zij ook een stem hebben. Echter hebben de initiatiefnemers gisteren op een persconferentie in het Politie Officiers Tehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat, gezegd dat zij geen conflict hebben met de Politiebond.

Volgens Van Gobbel is de vereniging geen vakbond en hebben zij geen politieke agenda. Voor vakbondsactiviteiten zijn politieambtenaren aangewezen op de SPB. De vereniging is geactiveerd, omdat officieren hun eigen platform willen hebben. Naast het helpen verstevigen van de complete organisatie, hebben officieren specifieke aangelegenheden die beter kunnen worden behartigd door de vereniging.

Terborg gaf aan, dat de vereniging zich zal richten op sociaal-maatschappelijke doelen en dat de vereniging geen voorloper is van een officiersbond, zoals beweerd wordt.

Volgens Van Gobbel is er behoefte aan sociale activiteiten en contact met elkaar. Binda gaf aan dat de vereniging een bijdrage zal leveren aan het herstel van het Korps Politie Suriname (KPS), het welzijn van de officierengroep en de gepensioneerden, het creëren van goede werkverhoudingen tussen de verschillende doelgroepen in het korps, het herstel van het imago en statusbewaking van de officieren en het kritisch ondersteunen van de korpsleiding in haar beleid.

Daarnaast is het kritisch ondersteunen van de SPB in zijn activiteiten ten behoeve van de KPS-leden, ook een doelstelling van de vereniging. Hoewel Raoul Hellings, voorzitter van de SPB, geen probleem heeft met de vereniging, zei hij dat er nimmer is gesproken over het besluit van kritisch ondersteunen. Hij deelde mee, dat hij wel een brief heeft ontvangen met de plannen van de vereniging. Helling maakte duidelijk, dat de politiebond niet zal onderhandelen met de vereniging. Zaken van de SPB zullen op de ledenvergadering besproken worden, waar iedereen een stem heeft.

door Priscilla Kia

 

More
articles