JusPol werkt aan vlotte doorstroom verkeer Zuid-Noord

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft vandaag een aanvang gemaakt met de workshop: ‘Verbetering doorstroom van het verkeer Zuid-Noord vice versa’, waarbij het ministerie samen met stakeholders gaat brainstormen over het thema. De workshop, welke in de Congreshal wordt gehouden, moet ideeën opleveren die gebruikt kunnen worden om een verandering te brengen in de verkeerssituatie bij de Coesewijnestraat en -brug. JusPol hoopt dat de brainstormsessie nieuwe en creatieve voorstellen oplevert die gebruikt kunnen worden om een vlottere doorstroom van alle categorieën verkeersdeelnemers over het Saramaccakanaal van Noord naar Zuid en vice versa te bevorderen. Waarnemend minister Ferdinand Welzijn van JusPol, zegt dat het ministerie deze moderne methode, die bestaat uit het houden van consultaties, ook wil toepassen. “De brainstorming moet gezien worden als een eerste weg naar het beter betrekken van de stakeholders in het proces.” Volgens de minister is het jarenlang anders geweest, zowel de gemeenschap als de stakeholders werden pas geïnformeerd als het project al in de afronde fase was. “Je krijgt gegarandeerd onbegrip, hoe goed het project ook mag zijn.

Het zal een tijdje duren voordat men het gaat accepteren. We willen nu dat de mensen vooraf geïnformeerd zijn en dat ze zich betrokken voelen”, stelt Welzijn. Volgens de minister is het belangrijk dat de ideeën haalbaar zijn op technisch en financieelgebied, ook zal de duurzaamheid, bekeken worden.

Bij de workshop wordt de volgende strategie toegepast: het ongestoord en vrijelijk voorstellen van zoveel mogelijk nieuwe of creatieve oplossingen; het beoordelen van de voorstellen aan de hand van een tiental duurzaamheidscriteria en het kiezen van de drie oplossingen met de hoogste score. Er werden zeven groepen gemaakt van vijf personen. In het eerste deel worden vijf voorstellen geselecteerd, deze zullen door een andere groep beoordeeld worden aan de hand van duurzaamheidscriteria. Uiteindelijk worden drie voorstellen gekozen en voorgelegd aan het ministerie.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles