Santos koploper af na verlies tegen Broki

Santos is koploper af in de SVB Tweede Divisie. De ploeg uit Nickerie verloor zaterdag in de elfde speelronde in eigen huis met 1-2 van Broki. Het was pas de tweede nederlaag voor Santos, maar ook een die ervoor zorgde dat de ploeg de koploperspositie moet afstaan aan ACoconut. De ploeg uit Brokopondo was op haar beurt met 4-0 te sterk voor Tahiti. ACoconut is nu koploper met 24 punten, gevolgd door Santos met 23 punten en 3.Broki met 21 punten.

Broki won zaterdag na een 0-0 ruststand. De winnende treffers kwamen van Vahid Vinisie en Toshiro Adensiba. Alvaro Reingoud vond het net voor Santos.

ACoconut leidde tegen Tahiti met 1-0 bij de rust. Delano Vrede scoorde drie keer, Ogalfio Schmidt nam de andere treffer voor zijn rekening.

Nummer 4 Happy Boys verloor van KD, de nummer 5 op de standenlijst. Het werd 1-0, een score die al vóór de rust was bereikt door een doelpunt van Shaquille Steffens.

Jong Aurora wees hekkensluit Deva Boys na een 3-1 ruststand uiteindelijk met 5-2 terug.

Ronaldinho Dahl (2x), N’Daja Jabini (2x) en Jason Lugard vonden het net voor Jong Aurora, Elvin Abauna en Severino Emanuels deden dat voor Deva Boys.

Slee Jr was met 3-1 de betere van Flora, dit na een 1-0 ruststand in het voordeel van Flora. Cherge Blank nam het doelpunt van Flora voor zijn rekening, maar Burney Saakie (2x) en Diego Bodjie bogen de achterstand om een een zege voor Slee Jr.

Stand na 11 speelrondes:

1.ACoconut                       24 punten

2.Santos                             23 punten

3.Broki                               21 punten

4.Happy Boys                    19 punten

5.KD                                    17 punten

6.Slee Jr                             17 punten

7.Flora                                16 punten

8.Jong Aurora                   14 punten

9.Tahiti                               4 punten

10.Deva Boys                    0 punten

Topscorers: Milroy Jones (Flora) en Moegabe Chaslei (KD) elk 12 doelpunten; Delano Vrede (ACoconut) 10; Theodorus Dors (Santos) 7; Xaviero Perk (Santos), Alvaro Reingoud (Santos) en Vahid Vinisie (Broki) elk 6 doelpunten.

De twaalfde speelronde gaat aanstaande donderdag van start met het duel tussen Deva Boys en KD om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Op zaterdag 17 februari kruisen Jong Aurora en Tahiti om 16:30 uur de degens in het NGVB-stadion en simultaan Happy Boys-Santos op Meerzorg. Zondag 18 februari 16:30 uur: Slee Jr-Broki (NGVB) en ACoconut-Flora (Dr.Ram-khelawan Sportcomplex).