GEROMMEL MET VOERTUIGEN NL

Een krant meldt, dat bussen van het Nationaal Leger, NL, tijdens het vervoer van schoolkinderen bij aanrijdingen betrokken zijn geraakt. Al enige tijd worden kostbare bussen van het Nationaal Leger gebruikt voor niet-militaire doeleinden. Je zou bijna de indruk krijgen, dat de grootste gewapende macht over meer dan voldoende voertuigen, waaronder bussen, beschikt waardoor hij momenteel functioneert als busdienst voor scholieren. Het tegendeel is waar en het is absoluut onacceptabel dat dure bussen, geschonken door de Volksrepubliek China en door anderen gekocht in Columbia, om zuiver populistische redenen worden ingezet om schoolkinderen te vervoeren. Defensie is niet in staat militairen op een gedegen wijze te vervoeren , mist voldoende middelen om manschappen in de kazerne en detachementen op een ordentelijke wijze te voeden, zet manschappen in voor de bewaking van niet-militaire objecten en bij personen aan huis die niets met de regering te maken hebben en maakt van deze gewapende macht voortdurend een janboel. Maar daar mag niets van gezegd worden en met de communicatie binnen het NL zit het al enkele jaren helemaal fout. Bussen van het NL worden in de weekends niet zelden waargenomen met niet-militaire inzittenden en omdat komt dat bussen ter beschikking zijn gesteld om personen naar evenementen of recreatieoorden te vervoeren. Het is dan ook niet vreemd dat militairen die anders gewend waren, er thans gefrustreerd bij lopen en hun frustraties niet onder stoelen of banken steken. Maar de opperbevelhebber schijnt oververmoeid te zijn en laat zoveel zaken maar op hun beloop en dus ook wat defensie aangelegenheden betreft. Tot op heden is er geen bevelhebber benoemd en wordt ook in die functie waargenomen. De minister van Defensie hangt ook nog steeds de echte bevelhebber uit. Alleen in Suriname zijn dit soort toestanden mogelijk en worden ze oogluikend toegestaan.