Abop heeft strategisch ontwikkelings- en onderwijsplan klaarliggen

Bij de feestvergadering van de Abop in verband met haar 28-jarig bestaan, hebben leden van het hoofdbestuur bekendgemaakt, dat de partij al op schema is om haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname in de volgende regering die gekozen zal worden in 2020. De feestvergadering werd gisteren gehouden in het Ronnie Brunswijk stadion in Moengo (Marowijne). De voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, benadrukte dat er een strategisch plan nodig is om het land naar verdere hoogtes te brengen. Hij haalde in dat kader aan, dat de partij haar strategisch ontwikkelingsplan voor 2020-2030 reeds klaar heeft liggen. Ook de ondervoorzitter van de partij, Marinus Cambiel, liet weten dat de partij een onderwijsplan heeft opgesteld.

Brunswijk zegt dat de partij ervoor kies haar strategische ontwikkelingsplan niet te delen met de regering, gezien er gezegd is dat Abop geen visie heeft. Het plan zou volgens hem voor drie kwart oplossingen bieden voor de problemen in het land. Brunswijk wees het goed opgekomen publiek erop, dat de Abop reeds diverse programma’s heeft om uit te voeren vanaf 2020, onder andere om de koers te laten dalen, prijzen in de winkels terug te brengen en werknemers vooral op tijd te betalen. De voorzitter zegt dat de Abop niet stil is blijven zitten, volgens hem komen de deskundigen van de partij regelmatig bijeen om oplossingsmodellen voor de maatschappelijke problemen te bespreken.

Cambiel zegt dat onderwijs van groot belang is voor eenieder in het land. Hij zegt dat het plan dat gereed ligt voor het onderwijs, ervoor zal zorgen dat elk kind in het binnenland onderwijs zal kunnen genieten. Ook zal de Abop ervoor zorgen dat kinderen in achtergestelde wijken in de stad naar school worden gestuurd. Cambiel haalt aan dat er samen met de RK- en EBG-scholen, een curriculum opgesteld zal worden om de ontwikkeling van elk kind in het binnenland te garanderen. “Onderwijs n’a enige maktie sa yu kan abi in yu saka”, benadrukte hij. Abop zal volgens de ondervoorzitter het meest investeren in het onderwijs.

Zowel Brunswijk als Cambiel geven aan, dat de partij een grote groei heeft gehad en is uitgegroeid tot de derde grootste partij. Aan de ontwikkeling van het land, heeft Abop volgens deze sprekers ook haar bijdrage geleverd. Cambiel haalde aan, dat zij niet alleen deel van de regeringen zijn geweest, maar ook degelijk beleid hebben gemaakt. Brunswijk zegt dat Abop vanaf 2005 geschiedenis heeft geschreven, tijdens de verkiezingen van dat jaar heeft de partij één zetel behaald. Desondanks domineerde Abop in het parlement, volgens Brunswijk.

Ook de ex-vicepresident van Suriname, Robert Ameerali, wees het publiek erop, dat Abop zich heeft ingezet voor de sociale zekerheid die tot stand is gekomen in de afgelopen jaren. Ameerali haalde aan, dat de Abop de hoeksteen is geweest van sociale programma’s en de Algemene Kinderbijslag

(AKB).